Vztah Maciuchové († 75) a Adamíry (†67): Na svatbu nedošlo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Životní partneři Maciuchová († 75) a Adamíra (†67): Na svatbu nedošlo!

Bylo to manželství bez prstýnků.
Bylo to manželství bez prstýnků. (Foto ČTK/Jan Kuděla, majorzeman.eu, ara)

Po jeho smrti odmítala pustit si do života jiného muže. Pro Hanu Maciuchovou (†75) existovala jen jedna životní láska, Jiří Adamíra (†67). Ač byla několikrát požádána o ruku, pokaždé odmítla. A to jí ke konci života trápilo.

Poznali se při natáčení televizní inscenace Jana Matějovského (†59) První radosti. Adamíra byl v té době podruhé ženatý a kamkoli vstoupil, všechny ženy šly do kolen. Jí nebylo ani třicet, byla krásná, inteligentní a taky zadaná. „Rok a půl to byl vztah plný útěků, setkání a odříkání. Ale jako bychom se měli setkat. Jako kdyby to tak mělo být. Milovali jsme se. Byl mým mužem, i když jsme spolu nikdy nestanuli před oltářem,“ vyznala se v roce 2015 z citů k muži, kterého opravdu milovala.

Stejná diagnóza Nakonec se přece jen rozvedl a mohli být spolu. Hana ho ale pokaždé odmítla, když před ni poklekl. „Říkala jsem si, že třetí manželství Jiřího by mohlo znamenat nejen všechno dobré, ale i všechno zlé. Když pak ale Jiří vážně onemocněl, tak mě mrzelo, že jsem si ho nevzala,“ posteskla si herečka v knize Herecká manželství ...i ta bez prstýnků. Osudnou se Adamírovi rovněž stala rakovina, a to páteře. Zemřel 14. srpna 1993 a je pohřben na pražském Vyšehradě. „Když Jiří zemřel, zkolabovala jsem, přestala jsem spát, ochořela jsem. Ale hlavně, vůbec nic mi nepomohlo,“ popsala Miriam Hejlová z Ulice, které nebylo nikdy dopřáno mít potomky.

Smrt Hany Maciuchové šokovala Česko! Truchlí Satoranský i Bohdalová. A čeho nejvíc litovala?

Video se připravuje ...

Nemohla mít děti „Roli matky jsem hrála mnohokrát, ale v reálu jsem se matkou nikdy nestala. Bylo to v roce 1980, když jsem vážně onemocněla. Musela jsem tehdy jít na operaci. Když jsem se po ní probrala, přišli ke mně lékaři a oznámili mi, že už nikdy nebudu mít děti,“ svěřila se herečka s nejkrutějšími okamžiky svého života. Hana Maciuchová zemřela v úterý 26. ledna po dlouhém boji s rakovinou.

Vdova byla jiná

Oficiální vdovou po smrti Jiřího Adamíry tak byla jeho druhá žena, herečka Ljuba Benešová (†94), která zemřela před dvěma roky. Jejich manželství poznamenaly jeho nevěry. „To trvalo dlouho. Pomalu se to rozkližovalo. On trpěl přes ty ženský a já nejsem člověk, který umí bouchnout do stolu a říct – to nejde! Takže jsme se postupně, v klidu rozešli,“ prozradila před lety paní Ljuba. Přesto oba dál pracovali v jednom divadle, hráli spolu na jednom jevišti. Měli spolu syna Marka, který je vyhlášeným kardiochirurgem v pražském IKEM.

Poslední vystoupení Maciuchové (†75): Takhle se loučila ve Viole! Už nejsem pánem svého času...

Video se připravuje ...



Přečtěte si
lekno
28. 1. 2021 • 22:17

Každý má svúj vkus. Když se někdo líbí jedné ženě, nemusí se druhé. Já bych teda kvúli panu Jiřímu A. do kolen nešla.. Podle mně by se k ní hodil spíše ten p. Jelínek. Sympaťák.. Moc jim to spolu slušelo, když hráli v seriálu 30 případú Majora Zemana. Na tý fotce 17, kde jsou spolu, má paní Hana krásné šaty jako víla Rosnička.. Byla hezká, s takovým jemným projevem..

travina
28. 1. 2021 • 08:15

Jsi hnusný idiot ty skřete, ty máš krátké zřejmě VŠE a žádná žena tě nechce Proto žiješ na diskuzích v bulváru. Chudáčku!

mbmb
28. 1. 2021 • 06:08

Z toho mrazi-viz blesk ! A Hana neměla od té chvíle projev bez pathosu ,velmi divně mluvila i v civilu.On byl zjevení s krásným hlasem a neobvyklým projevem spíš šlechtice.A tak Hanička s krátkýma tlustyma nohama kopírovala.R.I.P. rodine

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.