Herecké legendy Langmiler a Adamíra: Drsné bitky kvůli krásné kolegyni | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Herecké legendy Langmiler a Adamíra: Drsné bitky kvůli krásné kolegyni

Josef Langmiler
Josef Langmiler (Miloš Schmiedberger)

I když Jiří Adamíru (†67) všichni znají jako osudového muže Hany Maciuchové (73), byly doby, kdy platil za velkého lovce žen a téměř žádná mu zřejmě neodolala. Proto se stalo, že se zakoukal i do neodolatelné herečky Ljuby. Jenže ta tenkrát žila s jeho hereckým kolegou Josefem Langmilerem (†83).

Podle webu Dotyk.cz byla Ljuba vyhlášenou krasavicí a herec Langmiler cítil patřičnou pýchu, že ji vybojoval právě on. Jenže spolu bohužel neměli děti, vztah utrpěl trhliny, které časem začaly být větší a větší. A pak přijali angažmá v Ostravě, kde působil i velký svůdník Adamíra. Ljuba mu bohužel pro Langmilera okamžitě padla do oka. Byl milý a pozorný a dovedl dělat psí kusy, aby vás získal. To teda dělal, protože jsem se napřed přece jenom trošku bránila," vzpomínala po letech Ljuba Benešová (†92), která nakonec svodům Adamíry podlehla.

To ale Langmiler nedovedl vůbec skousnout. Proto mezi ním a jeho sokem docházelo k drsným potyčkám, kdekoliv na sebe narazili. Podle režiséra Antonína Kachlíka museli kolegové z divadla dva bojovné muže od sebe někdy i odtrhávat.

Vítězem srdce Ljuby Benešové byl ale Adamíra, za něhož se pak provdala a měla s ním syna Marka. Jenže později je rozdělila právě jeho neodolatelná vášeň pro ženské pohlaví. „On trpěl přes ty ženský a já nejsem člověk, který umí bouchnout do stolu a říct: To nejde! Takže jsme se postupně v klidu rozešli," uvedla podle citovaného webu Benešová, kterou po jejich rozvodu v roce 1971 nahradila po boku Adamíry právě Hana Maciuchová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.