Nesplněné přání Anče z Krkonošských pohádek: Točit ještě s Kubou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nesplněné přání Anče z Krkonošských pohádek: Točit ještě s Kubou

Nesplněné přání zesnulé Maciuchové (†75): Chtěla ještě točit se svým »Kubou«!
Nesplněné přání zesnulé Maciuchové (†75): Chtěla ještě točit se svým »Kubou«! (Divadlo na Vinohradech, Viola, Divadlo v Řeznické, archiv)

Na podzim se Hana Maciuchová těšila na záznam divadelní inscenace Ještěrka na slunci pro Českou televizi. Z natáčení v Divadle v Řeznické ale nakonec kvůli jejímu zdravotnímu stavu sešlo.

„Hanička pro mě byla česká Sarah Bernhardtová, kterou u nás v Ještěrce na slunci hrála. Na podzim jsme to představení chtěli natočit pro Českou televizi, což si velmi přála. Ale kvůli pandemii a jejímu zdravotnímu stavu se to nakonec nerealizovalo,“ potvrdila Aha! ředitelka Divadla v Řeznické Yvetta Srbová.

„I když jsme věděli, že je nemocná, věřila jsem, že tady pár let ještě zůstane, i kdyby už nehrála. Odešel skvělý člověk, skvělá herečka! Diváci si jí velmi vážili, ona vytvářela přirozenou autoritu. Byla velmi morální a poctivý člověk. Jakmile se otevřou divadla a my začneme hrát, první představení jí věnujeme,“ dodala ředitelka Srbová.

Smrt Hany Maciuchové šokovala Česko! Truchlí Satoranský i Bohdalová. A čeho nejvíc litovala?

Video se připravuje ...

V Ještěrce na slunci byl partnerem Maciuchové Jaroslav Satoranský (81) alias Kuba z Krkonošských pohádek. Smrt jeho »Anče« ho srazila na kolena. „To mi neříkejte, že zemřela! Snažím se jí asi pět dní dovolat, a nebere mi to. Běhá mi z toho mráz po zádech. Nejsem schopen slova, jsem z toho zdrcen,“ řekl pro televizi Prima Satoranský.

Poslední vystoupení Maciuchové (†75): Takhle se loučila ve Viole! Už nejsem pánem svého času...

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.