Zemřela herečka Hana Maciuchová: Zákeřnou nemoc nepřemohla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zemřela herečka Hana Maciuchová (†75): Zákeřnou nemoc nepřemohla

Hana Maciuchová
Hana Maciuchová (profimedia)

Představitelka sympatické Miriam Hejlové z Ulice a pracovité Anče z Krkonošských pohádek v úterý bohužel podlehla rakovině. Poslední rozloučení s herečkou bude v rodinném kruhu.

Maciuchová zápasila s rakovinou v olomoucké nemocnici. Počítala s možností, že nad nemocí nezvítězí. Rozhodla se proto i vzdát se divadla a nadobro odejít. Úmrtí herečky potvrdila ČTK.

Své poslední kulaté narozeniny kvůli covidu nemohla řádně oslavit, což samotnou herečku velmi mrzelo. Díky zdravotním komplikacím pandemii nepodceňovala. „Jsem ohrožený druh, z toho vše vychází. Nechápu, že někteří spoluobčané covid podceňují,“ uvedla Maciuchová pro deník Blesk.

Hana Maciuchová (†75): Proč v posledních letech nefilmovala?

Video se připravuje ...

Herečka, kterou diváci mohli po několik let každý všední den vídat v seriálu Ulice, byla v posledních letech pracovně méně vytížena. Později udala nepříjemný důvod. „Měla jsem nádor prsu, stejně jako před lety maminka, která nad nemocí zvítězila,“ svěřila se webu idnes.cz.

Herečka se objevila v oblíbených seriálech, jakými jsou Nemocnice na kraji města, Chalupáři či 30 případů majora Zemana. Svou poslední filmovou roli odehrála ve filmu Tátova volha v roce 2018. Diváci ji naposled mohou vidět v právě vysílaném seriálu České televize Hlava medúzy.

Zesnulá Maciuchová (†75) o Menšíkovi v Chalupářích: Čeho jste si nevšimli?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.