Maciuchová (†75) a Adamíra (†67): PROČ SI JI NIKDY NEVZAL?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Maciuchová (†75) a Adamíra (†67): PROČ SI JI NIKDY NEVZAL?!

Hana Maciuchová a Jiří Adamíra
Hana Maciuchová a Jiří Adamíra (archiv H. Maciuchové, majorzeman.eu, archiv)

Byl její ohromnou láskou, ale nikdy si ho Hana Maciuchová (†75) nevzala za manžela! Ne proto, že by ji Jiří Adamíra (†67) nechtěl. Zkoušel to několikrát, ale herečka, která v úterý podlehla rakovině slinivky, s ním zkrátka do manželství vstoupit nechtěla. A měla k tomu své důvody.

Byla o devatenáct let mladší, odvedla ho od rodiny a od jedenáctiletého syna, ale sama mu skutečnou rodinu nedala. O ruku ji přitom slavný herec a dabér během jejich dvacetiletého vztahu, během něhož se dokonce několikrát rozešli, žádal mnohokrát.

Dobro, nebo zlo? „Jiří byl ale dvakrát ženatý a já jsem nechtěla být nevěstou do třetice – všeho dobrého. Nebo zlého? Žili jsme spolu, milovali se, patřili k sobě...,“ okomentovala to před lety Maciuchová. „Tu volbu jsem úředně potvrdit nepotřebovala!“ dodala k tomu ve vzpomínkách herečka, která za svůj život nikdy nepoznala, co je to být vdanou paní.

Proč svatba?

„O manželství mluvit nemůžu. Co ta instituce s vědomím partnerů dělá, jsem nepoznala. Myslím, že nejdůležitější je, jací lidé chtějí do manželství vstoupit, jestli vědí proč… Jestli touží slíbit, že nezklamou lásku a důvěru na celý život. A že vytvoří láskyplný domov i svým dětem,“ popsala hvězda Krkonošských pohádek, Nemocnice na kraji města nebo Ulice.

Poslední vystoupení Maciuchové (†75): Takhle se loučila ve Viole! Už nejsem pánem svého času...

Video se připravuje ...

Milovala ho už dříve

Hana Maciuchová se do Jiřího Adamíry zakoukala daleko dříve, než ho poznala. Milovala ho v jakékoliv roli. A pak to v roce 1971, při natáčení televizní inscenace První radosti, přišlo. „Potkali jsme se při práci, on byl ženatý. Já byla buchta z Moravy a neuměla jsem si představit, bych rozvedla rodinu. Rok jsme scházeli a rozcházeli, zásadně a několikrát, a přesto jsme spolu museli být. Někdy si říkám, že člověk hledá lásku a ani neví, jak marná je jeho snaha. A pak někoho potkáte a přes všechny problémy s ním jste,“ vyprávěla před časem herečka.

Celý článek naleznete v tištěné podobě deníku Aha! (30. 1. 2021)

Smrt Hany Maciuchové šokovala Česko! Truchlí Satoranský i Bohdalová. A čeho nejvíc litovala?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
runy
30. 1. 2021 • 12:10

Paní Hano, odpočívejte v pokoji.Když nebyl Adamíra ofico rozveden,, tak při jeho inteligenci nemůže partnerku o ruku žádat. To píšete dost opatrně,, protože p. Hana byla velká osobnost, tak s opatrnosti. Já myslím, že 20 let společného žití, to mohl udělat. Já si myslím, že byl nerozhodný zbabělec. Nechtěl ztratit Hanu a v manželství měl zase syna.Už to ale bylo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.