Hana Maciuchová (†75) VYSÍLALA TAJNÉ SIGNÁLY O SMRTI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hana Maciuchová (†75) VYSÍLALA TAJNÉ SIGNÁLY O SMRTI!

Z posledního vystoupení Hany Maciuchové (†75) mrazí: Už nejsem pánem svého času! Loučila se?
Z posledního vystoupení Hany Maciuchové (†75) mrazí: Už nejsem pánem svého času! Loučila se? (Divadlo na Vinohradech, Viola, Divadlo v Řeznické, archiv)

O tom, že se jí vrátila zákeřná rakovina, věděl tentokrát jen málokdo! Přitom když před pěti lety bojovala Hana Maciuchová (†75), která v úterý zemřela, s tumorem poprvé, otevřeně o tom mluvila. Tentokrát ale veřejně neříkala nic. Podle informací deníku Aha! šlo totiž o jiný, agresivnější typ – rakovinu slinivky.

Psal se rok 2016, když Anče z Krkonošských pohádek či profesorka Miriam Hejlová z Ulice onemocněla rakovinou prsu. Tehdy neměla žádné příznaky, ale... „Měla jsem jen zvláštní intuici, že něco není v pořádku,“ prohlásila po operaci v motolské nemocnici, která zabrala, rakovina z jejího těla vymizela. Otevřeně pak herečka všechny ženy vybízela k prevenci. Po rekonvalescenci se opatrně vrátila na jeviště. Bála se většího pracovního zápřahu, vážila si svého života. Čtyři roky s pravidelnými kontrolami fungovala bez potíží. Jenže pak se jí život znovu obrátil naruby.

Operace nemožná

„Loni v létě byla Hanička na lékařském vyšetření, protože se necítila dobře. A to odhalilo návrat rakoviny. Tentokrát agresivnější.Mělo jít o neoperovatelný nádor na slinivce,“ řekl včera zdroj z domovského Divadla na Vinohradech, jehož byla Maciuchová členkou od roku 1971. Tedy přesně 50 let! Na přední pražské scéně měla v té době jediné představení, komedii Harold a Maude. To bylo také jejím posledním počinem na prknech, kterým zasvětila celý život.

I když ihned zahájila léčbu nového nádoru, práce se zatím nevzdala. „Svou poslední nastudovanou roli, živelnou a život milující a se smrtí smířenou Maude, hrála naplno mezi pobyty v nemocnici. Věřili jsme, že ji bude k potěšení diváků i celého divadla reprízovat dlouho,“ prozradil ve vzpomínce na Maciuchovou zdrcený šéf vinohradského divadla Tomáš Töpfer(70).

Poslední vystoupení Maciuchové (†75): Takhle se loučila ve Viole! Už nejsem pánem svého času...

Video se připravuje ...

Oslava a odjezd

Pohublá ještě na konci listopadu oslavila s nejbližšími 75. narozeniny a pak se pod tíhou sílící nemoci odebrala za rodinou do Olomouce, kde ji v závěru roku kvůli zvětšujícím se zdravotním potížím hospitalizovali. Ještě před tím se rozloučila se svými divadelními kolegy. „Hanička mi před dvěma měsíci řekla, že už nebude hrát, že s ní nemohu už počítat,“ řekl Aha! po skonu své milované kolegyně a kamarádky principál Divadla Ungelt Milan Hein (74). „O její nemoci jsem věděl. Naposledy jsme spolu mluvili asi před deseti dny, často jsem jí volával do Olomouce,“ napsal pak na Facebooku.

Jen pro rodinu

Právě z Olomouce přišla v úterý večer od sestry Maciuchové Silvie Markové zdrcující zpráva, že herečka skonala. Poslední rozloučení proběhne v příštích dnech pouze v úzkém rodinném kruhu.

Signál č. 1 UŽ NEJSEM PÁNEM SVÉHO ČASU...

Během první koronavirové vlny loni v květnu vystoupila Hana Maciuchová v on-line vysílané talk show s Robertem Tamchynou (49) v pražské Viole. A mimo jiné tam recitovala svou oblíbenou báseň ze sbírky Li Čching-čao. „Já už nejsem pánem svého času, i když...“ Odmlčela se. „To jsem nikdy nebyla. Nikdo nejsme.“

Signál č. 2 PŘEKVAPIVÁ ZMĚNA BARVY VLASŮ

V létě, po první koronavirové vlně, se Hana Maciuchová objevila ve společnosti s kytaristou Štěpánem Rakem. Plánovala s ním na říjen a listopad dva unikátní společné koncerty v kostele svatého Šimona a Judy, kde by recitovala básně. Herečka překvapila blond krátkými vlasy.

Smrt Hany Maciuchové šokovala Česko! Truchlí Satoranský i Bohdalová. A čeho nejvíc litovala?

Video se připravuje ...

Signál č. 3 NA MORAVĚ VYHLÍŽÍM VLÍDNĚJŠÍ ČAS...

Deník Aha! na konci listopadu gratuloval Haně Maciuchové k 75. narozeninám. Tehdy nám napsala: „Jsem na Moravě a vyhlížím vlídnější čas. V rodinném kruhu budeme vzpomínat na rodiče, na milovanou maminku, které vděčím za to, že jsem na světě,“ stálo v poslední zprávě od slavné herečky.

Celý článek naleznete v tištěné podobě deníku  Aha! (28. 1. 2021)

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.