Kornův kapelník Jiří Škorpík: Vrátil se mu sluch! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kornův kapelník Jiří Škorpík: Vrátil se mu sluch!

4tetu ve složení (zleva) Jiří Škorpík, Dušan Kollár, Jiří Korn a David Uličník
4tetu ve složení (zleva) Jiří Škorpík, Dušan Kollár, Jiří Korn a David Uličník (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, Michal Protivanský, ara)

Podařilo se! Kapelník Jiří Škorpík (47) jako by ožil. Zimnice, křeče, bolesti žeber, páteře a svalů jsou tytam a hudebníkovi se vrátil dokonce i sluch. Jiří Korn (70) a jeho dubnová megashow jsou tak zachráněni.

Škorpíkovi, který s Kornem vystupuje i v populárním seskupení 4TET, je dokonce tak dobře, že dostal chuť na guláš s pořádnou porcí karlovarských knedlíků. A Korn mu na obědě velmi rád dělal společníka. „Tělo a hlava zase fungují, jak mají, a s chutí zase pracuju. Co mě v prosinci skolilo, že jsem musel zrušit i koncerty, je záhadou, prý to byla viróza,“ řekl Aha! Škorpík, který je 4. dubna pro Kornův koncert v pražské O2 areně nepostradatelný.

Těší se jako malý
Nejenže tam 4TET zazpívá tři písničky, Škorpík ale řídí i velký orchestr, který pro tuto příležitost speciálně sestavil, a v jeho aranžmá je i 34 písniček, které v největší české hale zazní. „Těším se zase jako malý,“ netajil také u oběda Korn a upozornil, že půjde o naprosto identickou podívanou, jakou loni v září slavil v O2 areně sedmdesáté narozeniny.

Vše beze změn
Proto se prý koncert také jmenuje Dík... že se líbilo a na plakátech je zdůrazněno, že jde o přidaný koncert. „Slíbili jsme lidem, kteří v září nemohli přijít, úplně stejnou podívanou. Vše tedy musí být beze změn. Ani o písničku víc ani míň,“ vysvětlil Aha! producent Tomáš Ságl.

Show za 15 mega
Korn se bude opět vznášet na laně nad hlavami diváků a třípatrovou scénu zaplní na padesát tanečníků, kteří vystřídají přes 235 kostýmů. Zpěvák si po sedmi měsících znovu střihne duet s Lucií Bílou (53) Byl by hřích a s Vilémem Čokem (58) rozbalí Karel nese asi čaj. Od 4TET zazní Hotel Ritz, Aby Tě Pán Bůh miloval a Svítí slunce nad hlavou z pohádky Honza málem králem. Celá show v režii a výpravě bratří Cabanů stála 15 milionů korun.

Jiří Korn zkouší v O2aréně jeden ze svých hitů:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.