Jiří Korn ve svých 70 letech předvedl světovou podívanou: Zpíval a slavil až do rána! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Jiří Korn ve svých 70 letech předvedl světovou podívanou: Zpíval a slavil až do rána!

Jiří Korn slavil s fanoušky v O2 areně své sedmdesáté narozeniny
Jiří Korn slavil s fanoušky v O2 areně své sedmdesáté narozeniny (Blesk: Karel Kopáč)

Až k sedmdesátinám si nadělil svou první O₂ arenu v životě a určitě na aplaus vestoje 14tisícového davu nezapomene. Jiří Korn předvedl v největší české koncertní hale bombastickou show, která se vůbec nelišila od těch světových. Zpíval, stepoval, vznášel se ve vzduchu, bezmála tři hodiny téměř nezmizel z pódia a po únavě ani stopa!

Kornův narozeninový koncert 70x dík byl průřezem celé jeho kariéry. S velkým bigbandem za zády hned na začátku odzpíval většinu svých hitů ze sedmdesátých let. Obklopil se přitom početným ansámblem, jehož členové předváděli propracovanou choreografii i akrobatické kousky ve stylu nového cirkusu. Scéna bratří Cabanů se proměňovala tematicky podle písní, jež právě zněly. Takže Korn své publikum zavedl do Hotelu Ritz i na Rudé náměstí (Miss Moskva), na pláž, kde se surfuje, ale i do blázince...


Na třípatrovém pódiu se střídalo na padesát mladých tanečníků a akrobatů a letošní sedmdesátník jim ve všem stačil, aniž by byl vystřídán. V polovině koncertu si dokonce oblékl stepařské boty a vystoupil společně s taneční skupinou, v jednu chvíli byl zavěšený na provaze 20 metrů nad pódiem! Píseň Sny nejsou k mání dokonce přednesl ve znakové řeči. Vedle Viléma Čoka (58) a vokalistek Lindy Finkové (51) a Dashy (38) k písni Karel nese asi čaj měl jako hvězdného hosta »jen« Lucii Bílou (53), která s ním zazpívala Byl by hřích. A Korn se samozřejmě ještě objevil s uskupením 4TET.

Show za 15 milionů
Na to, že by oslavil sedmdesátiny koncertem v největší české hale, celý život pokorný a skromný zpěvák nepomyslel ani ve snu. „Jsem Jirkův fanda a moc dobře vím, kolik lidí ho u nás miluje. Byl jsem si jist, že O2 arenu vyprodá,“ řekl deníku Aha! producent koncertu Tomáš Ságl. Oslavenec ale takovou jistotu neměl a váhal. „Nakonec souhlasil, a tak jsem šel s plnou vervou do toho,“ dodal Ságl s tím, že mamutí show se připravovala rok, proběhlo kvůli ní 94 schůzí, zaměstnala 50 tanečníků a akrobatů, spolkla na 300 kostýmů a stála přes 15 milionů korun.



Noční párty na Staromáku
Po skončení koncertu nešel Korn do postele, jak by se dalo vzhledem k jeho vyčerpávajícímu výkonu předpokládat, ale pozval všechny, díky nímž se večer tak povedl, do restaurace na Staroměstském náměstí. Až tam jim hlasitě a naplno vyslovil svůj velký dík! Poté se radoval se všemi až do dvou hodin do rána.

Na video s Jiřím Kornem se můžete podívat zde:



Přečtěte si
-bello-
28. 9. 2019 • 00:02

aveneta
14 000 lidí v O2 Areně nebyli senioři.A kdo nepozná, jak multi-umělec je Korn je trouba !

hejhej
27. 9. 2019 • 10:50

Pan Korn je nejen vynikající zpěvák, tanečník, ale především člověk.
Moc si ho vážím, že se věnuje jenom své profesi a necpe se mezi podřané umělce, kteří lidem " radit".

aveneta
27. 9. 2019 • 10:15

Jo...míval fajn písničky i byl dobrý tanečník, ale doba pokročila, je to jak s Gottem...pro seniory dobrý

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.