Jiří Korn oslavil 70. narozeniny: Jak se dostal do Kouzelníka? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Jiří Korn oslavil 70. narozeniny: Jak se dostal do Kouzelníka?

Zpěvák se pochlubil koženou maskou na poděbradském festivalu Barvy léta.
Zpěvák se pochlubil koženou maskou na poděbradském festivalu Barvy léta. (Foto Aha! – Pavel Machan, ara)

Hraje golf, kulečník, rozumí módě a jeho hity Yveta, Miss Moskva a Klaudie zná skoro každý. Největší popularitu ale Jiřímu Kornovi, který včera oslavil sedmdesátiny, přinesl pořad Možná přijde i kouzelník. Předvedl se jako pohotový moderátor.

Tu šanci mu v roce 1982 dal režisér František Polák (76). „V posledním dílu pořadu Ring volný byl hostem Jiřího Korna Oldřich Kaiser,“ vzpomíná Polák. Zpěvák měl spolu s hercem výbornou scénku na téma, co se stane, když zpěvák ztratí hlas.

Režiséra to nadchlo. „Jejich vystoupení se mi líbilo tak, že jsem si uměl představit, že budou jako dvojice uvádět vznikajícího Kouzelníka. Jenže Kaiser v té době dělal všechno s Jirkou Lábusem. Tak vznikla netypická moderátorská trojice pořadu Možná přijde i kouzelník. A z Jirky jsme udělali jejich šéfa,“ dodává Polák.

Jeho slova potvrdil před dvěma lety v rozhlase sám Korn. „Scénář ke Kouzelníkovi psal František Polák, který nás taky dal dohromady. Vždycky jsem se sešli, kluci vymysleli scénky, já hudební vystoupení,“ prozradil něco z tvůrčí kuchyně Jiří. Z jeho hlasu zazněla trochu melancholie. Podobné pořady se už jen reprízují, nevznikají. „Točí se hodně seriálů, tak na zábavu není tolik času. Vznikají sice zajímavé hudební pořady jako Tvoje tvář má známý hlas, které lidi baví, ale je to převzatá záležitost,“ říká jubilant.

Lábus gratuluje přes Aha! a vzkazuje: Jirko, neměň se!

„S Jirkou se teď vídáme poměrně často, protože spolu hrajeme v Ypsilonce ve stařičkém představení Praha stověžatá. Jirka tam bravurně zaskakuje za Jiřího Schmitzera,“ řekl včera deníku Aha! Jiří Lábus (69). „Díky, že voláte, aspoň mu můžu veřejně popřát – Jirko, všechno nejlepší a zůstaň takový, jaký seš, neměň se, protože už takhle jsi báječný!“ vzkázal jubilantovi. „Volat mu nebudu, jsme velcí kluci a nepotrpíme si na to,“ dodal herec.

Slavit bude až v září

Žádná velká oslava sedmdesátky se zatím nekonala. „Čím je člověk starší, tím méně ho baví nějaké slavení, vyhýbám se tomu. Letos odjedu na chatu, tam se schovám a budu se připravovat na koncert v O2 areně,“ řekl jubilant ČTK. V největší pražské hale 25. září Korn na koncertě nazvaném 70x dík zazpívá v režii bratrů Cabanů své největší hity.

 Jiří Korn (69) v muzikálu Doktor Ox si sahá na dno sil! Už mi docházejí síly 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.