Joža z Mostu! v Místo zločinu Ostrava: Majer mu nechtěl tykat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Joža z Mostu! v Místo zločinu Ostrava: Majer mu nechtěl tykat

Při výslechu se cítil přirozeněji než ostřílený herec Stanislav Majer.
Při výslechu se cítil přirozeněji než ostřílený herec Stanislav Majer. (Foto Aha! – H. Lacinová a ČT)

Diváci ho znají jako Joža z chanovského sídliště v seriálu Most!, kde hrál prakticky sám sebe. Už dnes večer se však Petr Bažo (56) objeví ve své úplně první kriminálce. Týmu vyšetřovatelů z ostravské mordparty však pomůže dosti netradičním způsobem...

Protože nechce, aby vražda padla na místní romskou komunitu, vezme věci do vlastních rukou a nalezenou mrtvolu přiveze policistům až pod nos. Pro tvůrce seriálu byl Petr Bažo tedy jednoznačnou volbou. „Profesionálních romských herců je minimum. Potřebovali jsme někoho, kdo má zkušenosti s kamerou a je před ní autentický,“ vysvětlil deníku Aha! režisér Dan Wlodarczyk.



Představitel ostříleného kriminalisty Bermanna Stanislav Majer měl problém milému a usměvavému Petru Bažovi nadávat a tykat při výslechu. „Bytostně se mu příčilo chovat se i před kamerou vůči Petrovi nadřazeně. Petr mu dokonce řekl, ať ho klidně uráží, že to policajti u nich v Mostě dělaj normálně,“ podotkl Dan Wlodarczyk. Sám Petr s ničím problém neměl a natáčení si moc pochvaloval. Práce před kamerou ho velmi baví, ale neplánuje se jí věnovat na sto procent. „Pracuji u místní policie jako asistent,“ svěřil se deníku Aha!.

Dnes večer se diváci mohou na Petra Baža podívat na ČT1 hned dvakrát, ve 20:10 v kriminálce Místo zločinu Ostrava a ve 21:10 v repríze úspěšné komedie Most!.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.