Hvězda seriálu Ostrava Karel Dobrý: Děsivý skok z okna | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hvězda seriálu Ostrava Karel Dobrý: Děsivý skok z okna

Karel Dobrý
Karel Dobrý (Foto Česká televize)

Když mu řeknou, aby skočil, zeptá se, jak vysoko. Hvězda nového kriminálního seriálu Místo zločinu Ostrava Karel Dobrý (50) zvládl nebezpečný kousek i bez kaskadéra a za podezřelým vyskočil ze třímetrové výšky. A to rovnou na tvrdou zem.

Charismatický herec si v dnešním díle s názvem Tichošlápek pořádně zaběhá.

Český Belmondo
V týmu ostravské mordparty hraje roli drsného policisty Richarda Lukeše a režisér seriálu Dan Wlodarczyk (52) nešetřil při vzpomínkách na natáčení chválou: „Karel Dobrý mě velmi potěšil. Když mu řeknete: Karle – skoč z toho okna, bude to hezkej záběr, tak on jde a skočí – stejně jako kaskadér a stejně jako Belmondo.“ Ten je právě hercovou celoživotní profesní inspirací. „Ono je to sice zdánlivě jenom zvýšený přízemí, ale skočit natvrdo na zem bez matrace není zas taková prča. I kaskadér říkal, že ani pro něj to není sranda,“ doplnil ještě režisér.

Na střelnici
V rámci své přípravy na roli kriminalisty měl Dobrý možnost konzultace se skutečnými policisty: „Setkání na střelnici s nimi bylo velmi inspirativní. Učili nás i jak zacházet s důkazy, co brát do ruky a na co se nesmí sahat, nebo jak zacházet se zbraní a kdy jste reálně ohrožen na životě,“ vzpomínal Dobrý, jehož postava je velmi zkušený, chytrý a zdánlivě průhledný muž, který však dokáže své kolegy Emu Grodskou v podání Pavly Beretové (36) a Jana Bermana neboli Stanislava Majera (41) pořádně překvapit.

Zda se ostravským kriminalistům podaří vyřešit vraždu ukrajinského dělníka a únos ostravského lichváře podle skutečných událostí, se diváci mohou přesvědčit už dnes ve 20.10 hod. na ČT 1.

Uniklo ze scénáře: POPRAVA NA ULICI A ÚNOS
Dva případy v jednom dni. Prvním je vražda ukrajinského dělníka, spíše tedy poprava na ulici, provedená unikátní zbraní s dřevěným nábojem. Druhým je únos bohatého ostravského lichváře, který zmizel i se svou manželkou. Ema a její spolupracovníci si rozhodně nemohou stěžovat na nedostatek práce. Stopy po zavražděném Ukrajinci vedou k podivně pronajaté garáži. Stopy únosu odhalují hospodskou partičku, k níž lichvář patřil.

ŽIVÉ MRTVOLY V IGELITU...
Jedním z nejnáročnějších úkolů byla realizace scény, kdy jsou v garáži nalezena dvě těla zabalená do igelitu. Tvůrci museli nejprve vykopat jámu uprostřed garáže. Nepoložili do ní však žádné figuríny, nýbrž živé herce. „Lehli si do improvizovaného hrobu a museli být částečně zasypáni. Myslím, že při natáčení tohoto obrazu si sáhli na psychické dno,“ prozradil producent seriálu Martin Froyda a doplnil ho i režisér Dan Wlodarczyk: „Zavražděného lichváře si střihnul režisér Ivo Trajkov, můj kamarád a spolužák z FAMU.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.