Místo zločinu Ostrava: Inspirace případem Kramný | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Místo zločinu Ostrava: Inspirace případem Kramný

Michaela Horká a Pavel Lagner jako hlavní hrdinové příběhu.
Michaela Horká a Pavel Lagner jako hlavní hrdinové příběhu. (Česká televize)

Chladnokrevný vrah nebo milující manžel? Tentokrát se tvůrci seriálové kriminálky Místo zločinu Ostrava rozhodli vstoupit do mimořádně divokých vod. Inspiraci ke čtvrtému dílu totiž čerpali i z reálného případu, který otřásl Českem. Jedná se o Případ Petra Kramného, jenž byl odsouzen za smrt manželky a dcerky v Egyptě...

Tvůrčí jiskru podle producenta seriálu Martina Froyda zažehla celá kombinace případů úmrtí Čechů v zahraničí. Ne jen jeden konkrétní. Ale právě z něj si vzali několik skutečností, které se objevily při vyšetřování. „Spolupracovali jsme se soudní lékařem, který čerpal ze svých reálných případů,“ uvedl Aha! Froyda. Podobností se skutečným zločinem, jenž se stal v Egyptě, je však více než dost. Noční můra na dovolené Vysněná exotická dovolená se změní v noční můru Ostravákovi Pavlu Zábrodskému, jehož hraje Pavek Lagner (53).

Oproti reálnému případu z kauzy Kramný v hotelovém pokoji nalezne jen mrtvou manželku. Se smrtí dítěte autoři v seriálu nepracují. I když to původně vypadá na nehodu, vyšetřovatelé brzy zjistí, že se jedná o vraždu. Českým kriminalistům pomáhá na místě manžel šéfky ostravské mord party a bývalý kriminalista Bolek v podání zarostlého Bořka Slezáčka (52). Celý děj seriálového příběhu se odehrává také v exotice, ovšem v Tunisku.

Chladný telefonát

„Největší podobností seriálu se skutečným případem je asi to vlažné oznámení o úmrtí manželky, na které bylo tak často u Kramného poukazováno,“ svěřil Aha! Martin Froyda. Kramný totiž po nalezení těl svých blízkých volal nejprve své matce, které se ptal, co má dělat a poté na pojišťovnu, což mnozí považovali za důkaz jeho chladnokrevnosti. O tom, zda se autoři inspirovali i v tom, kdo je vrahem mladé atraktivní ženy, se mohou diváci přesvědčit už dnes ve 20.10 hodin na ČT1.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.