Bible televizního diváka! Jak nepropásnout to nejdůležitější | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bible televizního diváka! Jak nepropásnout to nejdůležitější

Seriál Místo zločinu Ostrava
Seriál Místo zločinu Ostrava (ČSFD, Česká televize)

S novým rokem přichází s originálními seriály většina televizních stanic. Jak se v nabídce neztratit a na nic nezapomenout? Náš seriálový manuál vám prozradí, na co se v nejbližší době můžete těšit.

PONDĚLÍ
Místo zločinu Ostrava
ČT1
Kdy: pondělí, 20.00
Nový třináctidílný seriál volně navazuje na divácky oblíbenou kriminálku Místo zločinu Plzeň. Tu na podzim roku 2015 sledovalo průměrně 1, 32 milionu diváků, tedy třetina všech, kteří měli v danou dobu zapnutou televizi. Inspiraci opět našel ve skutečných případech, které v průběhu uplynulých let policie vyšetřovala na Ostravsku. Jako šéfka kriminálky Ema se představí Pavla Beretová, která se v tomto městě skutečně narodila. Jejím protikladem bude kolega Honza v podání Stanislava Majera. „Je to typický policejní vlčák. Práce je pro něj vším, a když se do něčeho zakousne, už to nepustí,“ prozradil. V týmu kriminalistů nebude chybět ani Karel Dobrý, kterého čekala nemalá policejní příprava. „Učil jsem se, jak zacházet s důkazy, co brát do ruky, na co se nesmí sahat, jak zacházet se zbraní, jak se pohybovat v bytě, v prostoru, kdy jste reálně ohrožen na životě, včetně takových maličkostí, kdy má být prst na kohoutku, kdy ne, nebo kdy se má zbraň odjistit,“ svěřil. Seriál natáčeli tři režiséři – Jan Hřebejk, Jiří Chlumský a Dan Wlodarczy.

ÚTERÝ a ČTVRTEK
Ordinace v růžové zahradě 2
TV NOVA
Kdy: úterý a čtvrtek, od 20.020
Modernější, akčnější, dramatičtější i dojemnější. Taková má být Ordinace v roce 2020. A díky nové technologii snímání od ledna nabízí divákům silnější zážitky. Zatímco dosud se točila klasickým seriálovým způsobem na tři kamery jako televizní inscenace, od října se točí na dvě kamery, jako film. Do technologie televize vložila desítky milionů korun a slibuje si, že se diváci od obrazovek neodtrhnou. Uvidí každý detail v tvářích herců, nic jim neunikne. Kamenické lékaře čeká řada zvratů a překvapení. Prostor v seriálu dostanou některé postavy, které tu byly už dříve (např. barmanka Lucie), budou se řešit nečekané vztahy a milostné románky.

SLUNEČNÁ
TV Prima
Kdy: úterý a čtvrtek, od 20.15
Rodinný seriál o statku, dvou rozhádaných sestrách, jedné sázce, lásce, bohatém podnikateli a boji o rodinné dědictví odvysílal svůj první díl sice včera, pravidelně se ale na obrazovkách bude objevovat v úterý a čtvrtky, proti konkurenční Ordinaci. „Jde o pohodový seriál, kde diváci uvidí krásnou přírodu, zvířátka, hezké ženské i chlapy. Plno lásky, trošku humoru a myslím, že si u toho krásně odpočinou a zapomenou na starosti všedních dní,“ láká na něj herečka Lucie Benešová coby Róza. O co tu půjde? Do malého penzionu, který je součástí statku, jezdí různí hosté. Rodiny, milenci, záletníci, teambuildingové party. O ně se starají zaměstnanci, se kterými se život moc nemazlil a nesou si svá tajemství. Do toho všeho majitel statku, Martin Popelka (Ota Jirák), umírá, a dědictví tak padne mezi dvě sestry – hodnou Týnu (Eva Burešová) a tak trochu potvoru Sylvu (Bára Jánová). V dalších rolích se objeví Marek Lambora, Filip Blažek či Jan Šťastný.

PÁTEK
Policajti a nemluvně
ČT1
Kdy: pátek, 20.00
Nový komediální seriál s detektivními zápletkami nabídne hodně neobvyklý pohled na policejní práci. Místo pout chrastítko, místo drsné policejní stanice rodinný domek v menším středočeském městě a vyšetřování, které na místě činu přerušuje jen pauza na přebalení miminka. V hlavní roli bývalého policajta Karla Mlejnka se představí herec Svatopluk Skopal. „Příběh začíná tím, že moje postava, šéf oblastní kriminálky, odchází do penze. Rodina by ho ráda viděla jako odpočívajícího dědu, který se stará o svou čerstvě narozenou vnučku Elišku a jezdí s kočárkem na poklidné procházky. To mu ale příliš nejde a neustále se montuje svým bývalým kolegům do vyšetřování,“ prozrazuje. Ve třináctidílném seriálu se vedle něj objeví celá plejáda výborných herců – manželku mu hraje Taťjana Medvecká, staršího kriminálky, Marek Němec, a snachu Jana Pidrmanová.

Celý článek si můžete přečíst v nedělním tištěném vydání deníku Aha!

Kovbojská s Burešovou a Lamborou: Touhle písničkou váš přivítá Slunečná

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.