Herci Heřmánek, Vydra, Švandová... SOUD! DLUH 160 MILIONŮ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herci Heřmánek, Vydra, Švandová... SOUD! DLUH 160 MILIONŮ!

Karel Heřmánek
Karel Heřmánek (David Halík, Martin Hykl)

Nemáme peníze, končíme! Tak producent Jiří Jurtin (43) po dvou měsících odpískal muzikál Tři oříšky pro Popelku. Nikdo tehdy netušil, do jaké propasti zahučel. Ve frontě věřitelů jeho společnosti NOGUP agency s.r.o. čekají Milan Šteindler (62) i Karel Heřmánek (72) se synem Karlem (30). Dlužná částka se zatím vyšplhala až k 160 milionům!

Ještě před rokem tvrdil, že se svým závazkům postavil čelem a hodlá své dluhy, co nejrychleji zalepit. „Opravdu jsme se snažili vyřešit situaci smírnou cestou. Bohužel jsme na druhé straně nenalezli prostor pro dohodu. Insolvence byla jedinou cestou. Litujeme, že jsme způsobili spoustě našim hercům komplikace, ale budeme tvrdými právními kroky postupovat tak, aby měli své závazky co nejdřív splacené,“ nechal se v srpnu 2018 slyšet Jurtinův společník Fawad Nadri (51).

Kvůli Popelce

Do dluhové pasti se producent velkofilmu Lída Baarová dostal muzikálem podle Vorlíčkovy legendární pohádky Tři oříšky pro Popelku. Už za dva měsíce po premiéře vyhlásil, že jsou na mizině a představení odpískal. Nejen, že doteď dluží Kongresovému centru přes milion na nájmu, ale peníze od něj neviděli ani mnozí herci.

Své nevyplacené deseti tisíce teď žádají nejen Milan Šteindler a Karel Heřmánek se synem, ale také Jana Švandová (72), Nikola Ďuricová (24) či Václav Vydra (64). Tomu dluží dokonce 200 tisíc! „Celou záležitost jsem předal právníkovi, od něj mám následující zprávy. Producent je v insolvenčním řízení na základě návrhu věřitelů Milana Šteindlera, Ticket Art Praha a ABG Pictures International. Ve čtvrtek byl prohlášen úpadek a konkurs na majetek dlužníka a věřitelé se budou poměrně uspokojovat,“ potvrdil deníku Aha! herec Vydra.

Hlásí se i hasiči

„Bohužel podle předběžných zpráv o majetku a počtu věřitelů, kterých je 58, se nedá očekávat, že by uspokojení věřitelů bylo nějak vysoké. Moje pohledávka je přihlášena pod číslem třináct. Dne 22. dubna 2020 se bude konat přezkumné jednání, kde se bude zjišťovat pravost všech přihlášených pohledávek,“ dodal Vydra. A peníze na Jurtinovi vymáhá dokonce i hasičský sbor, jenž pro něj zajišťoval první pomoc a zdravotnické služby. Podtrženo sečteno. Dlužná částka se zatím vyšplhala až k 160 milionům. Ovšem až do března mohou hlásit další poškození!

Agentka hvězd: Dali jsme to k vymáhání...

„V muzikálu Tři oříšky pro Popelku jsem měla celkem čtyři klienty. Pro naše lidi nám dluží několik stovek tisíc. Proto jsme celou záležitost předali advokátní kanceláři k vymáhání,“ potvrdila deníku Aha! majitelka umělecké agentury Hana Vávrová. „Nejvíc mě štve, že tam byli mladí lidé, kteří od srpna 2018 zkoušeli a podepsali smlouvy sami za sebe. Nikdo je nezastupoval. V polovině října pak byla premiéra a po ní byla uhrazena představení pouze v říjnu, za listopad a prosinec nedostali nic. Všem, kteří se na mě obrátili, jsem poradila, aby se taky obrátili na tu advokátní kancelář, aby jim pomohli,“ dodala Vávrová.

Slavní věřitelé

Václav Vydra (64), herec Dluh: 200 460 Kč 

Milan Šteindler (62), herec Dluh: 85 429 Kč 

Jana Švandová (72), herečka Dluh: 49 539 Kč

Nikola Ďuricová (24), zpěvačka  Dluh: 42 819 Kč 

Karel Heřmánek (72), herec Dluh: 37 159 Kč

Karel Heřmánek ml. (30), herec Dluh: 24 771 Kč

Zásnuby přímo na pódiu. Popelka Nikola Ďuricová řekla ANO!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.