Nekompromisní princ William: Drsná pravda pro Charlotte a George | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nekompromisní princ William: Drsná pravda pro Charlotte a George

Princ William
Princ William (Reuters)

Už jeho maminka Lady Diana (†37) byla známá tím, že jí nebyly lhostejné vážné problémy světa. Podobně to cítí i její prvorozený syn. A neváhá do temnějších stránek lidského života zasvěcovat odmala i svoje děti.

Svěřil to v relaci britské veřejnoprávní televize BBC. William tam mluví o problému bezdomovectví se synem Georgem (6) a dcerou Charlotte (4), když je vede do školy. „Vždy, když vidíme spát někoho na ulici, říkám, proč to tak je a vysvětluji jim to,“ přiznal princ a budoucí následník trůnu.

Děti jsou prý samy velmi zvídavé. „Ptají se, proč lidé nemohou jít domů,“ pokračoval. Princ William je přitom patronem londýnské charity The Passage. Tu navštívil i on sám poprvé ještě jako malý chlapec. „Mělo to na mě obrovský vliv,“ připustil. „Moje máma věděla, co to se mnou udělá. Uvědomovala si, jak je důležité, abych si v dospělosti, zejména při způsobu života, v jakém jsem vyrůstal, uvědomoval, že život se odehrává i za branami paláce a abych viděl, jaké jsou skutečné problémy lidí," dodal budoucí král, který chce do odvrácené strany života zasvětit z toho důvodu i svoje děti.

 



Přečtěte si
cukrenka
18. 4. 2020 • 10:43

Stačilo by zpřístupnit kláštery, a to i tady u nás.....

majojo
11. 4. 2020 • 18:29

Williamovo vysvětlení "proč tomu tak je" bych si sama ráda poslechla.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.