Martin Hofmann ve filmu Havel: Od Lanďáka k nerozeznání | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Martin Hofmann ve filmu Havel: Od Lanďáka k nerozeznání

Martin Hofmann
Martin Hofmann (Foto Aha! – David Kundrát, Instagram.com, ČT)

Jako svérázný Luďan z Mostu nešel pro sprosté slovo daleko. Ve filmu Havel sice Martin Hofmann (41) »převlékl kabát« a nasadil knír, aby vypadal jako disident Pavel Landovský (†78), panáky do sebe ale podle scénáře kopal dál.

Bývalý partner Jitky Čvančarové (41) se před kamerou do postavy Landovského, který měl slabost pro krásné ženy a vymetal lokál za lokálem, převtělil prý velice ochotně. „Temperamentní, odvážný a opravdový,“ popsal svou postavu Hofmann, který je v černém kníru a paruce od originálu prakticky k nerozeznání. Role mu evidentně sedla, jeho vtípky se bavil celý štáb.

„Kombinace zdrženlivého gentlemana Viktora a hlučného bouřliváka Martina Hofmanna funguje skvěle, jejich konflikty nás baví už při natáčení a děláme všechno pro to, abychom tuhle zábavnou energii přenesli na plátno co nejlépe,“ pochvaloval si režisér filmu Slávek Horák (44) i herce Viktora Dvořáka (40), který ztvárnil postavu Václava Havla (†75). Kvůli roli si pro změnu musel nechat narůst dlouhé vlasy a v létě mu v tom bylo takové vedro, že si prý nejvíc užíval scénu, kdy disidenta Havla zavřeli do vězení a ostříhali ho. A cigareta, bez které si Havla nelze představit? Pro odnaučeného kuřáka prý další těžká rána...

UPOUTÁVKA seriálu. - Šestidílná špionážní minisérie Bez vědomí se odehrává v totalitním Československu krátce před revolučními událostmi roku 1989. 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.