Zeman fandil, i když to nepomohlo: Prezident je slávista! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zeman fandil, i když to nepomohlo: Prezident je slávista!

Prezident Zeman s dcerou Kate, kancléřem Vratislavem Mynářem a jeho ženou Alex vyrazili na fotbal: Na zápas Slavie s Interem Milán. Za nimi stál i šéf klubu Jaroslav Tvrdík
Prezident Zeman s dcerou Kate, kancléřem Vratislavem Mynářem a jeho ženou Alex vyrazili na fotbal: Na zápas Slavie s Interem Milán. Za nimi stál i šéf klubu Jaroslav Tvrdík (Twitter J. Ovčáčka)

Půlka lidí ho miluje, půlka nemusí. A teď to možná platí i pro fanoušky fotbalu, rozdělené na nesmiřitelné slávisty a sparťany. Prezident Miloš Zeman (75) totiž s dcerou Kateřinou (25) z VIP lóže ve středu večer fandili v červené a bílé barvě Slavii, která hrála s Interem Milán v Lize mistrů.

Hlavu státu na utkání pozvali sešívaní hráči za to, že je přijal nedávno na Hradě. Zemanova přízeň jim nakonec k výhře nepomohla. Lidem se však aspoň naskytla příležitost tohoto »nesportovce« vidět fandit.

Byla mu zima
Ze začátku měl prezident jen oficiální šálu, kterou ve VIP zóně rozdávají zadarmo a normální návštěvník ji mohl získat za 450 korun. Asi po deseti minutách se však zahalil do dek ve slávistických barvách.

Do konce nevydržel
A jelikož už jsou večery chladné a teplota na stadionu ukazovala 6 stupňů, deky nestačily – i kvůli tomu ho prý část spolupracovníků od účasti na zápase odrazovala. Ve druhém poločase už Zeman zalezl do tepla a sledoval prohru sešívaných z VIP boxu.

Přišla celá parta
Pozvání fotbalistů hlava státu nepřijala sama. Část VIP lóže obsadili »Zemanovi muži« Vratislav Mynář (52) a Martin Nejedlý (53) s partnerkami a dalšími lidmi z prezidentovy kanceláře. Největší oporou mu ale byla dcera Kateřina, která se načas vrátila z britských studií do Česka.

Přiznání z minulosti: Fotbal mě nebaví!
O Miloši Zemanovi je dlouhodobě známo, že jediný sport, který je mu blízký, jsou šachy. A když mu ještě sloužily nohy, tak se rád proháněl po Vysočině na běžkách. V roce 2014 se nechal slyšet, že fotbalu moc neholduje. „Fotbalovým fanouškem nejsem. Mám rád šachy,“ řekl. A tenkrát ani nepotvrdil, že by sledoval mistrovství světa ve fotbale. „Obávám se, že ani to ne,“ řekl tehdy Deníku. Jenže... Od doby, co fotbalovou Slavii podporují čínské peníze, ho prohánění za míčem najednou zajímá. „Vzhledem k tomu, že podporuji čínské investice v Česku a čínská společnost CEFC koupila Slavii, tak fandím Slavii,“ řekl před dvěma lety prezident. Nyní má v klubu podíl jiná čínská skupina CITIC.

Petr Blažek a Mikuláš Kroupa o Miloši Zemanovi a 17. listopadu:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.