Zemanová na kordy s tátou: Může za to svatba! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zemanová na kordy s tátou: Může za to svatba!

Kateřina Zemanová a Miloš Zeman
Kateřina Zemanová a Miloš Zeman (Radek Kalhous / MAFRA / Profimedia)

Kateřina Zemanová (25), dcera prezidenta Miloše Zemana (75), svého otce velmi respektuje. Přesto se teď spolu dostali do názorové pře. Zatímco ona plně podporuje právo homosexuálních páru na manželství, její táta a hlava státu se k problematice staví jinak, konzervativně. Podaří se jim tento generační svár vyrovnat?

Ani Miloš Zeman neubírá homosexuálním dvojicím právo na lásku a vztah,  právo uzavírat klasické manželství by si ale podle něj nárokovat neměly, jak uvádí web eXtra.cz. To je podle českého prezidenta výsadou pro muže a ženy.

Jeho dcera Kateřina situaci ovšem vnímá jinak. Podle ní by právo uzavřít sňatek měli. „Nezastupuji svého otce, ani nějakou politickou stranu a nemám veřejnou funkci. Ale homosexuály budu podporovat a budu jim pomáhat kdekoliv je potřeba,“ uvedla Kateřina Zemanová v rozhovoru pro Frekvenci 1.

Také dodala, že se bude velmi snažit, aby její otec názor změnil, i když jistotu, že se to povede, v tomto ohledu nemá. „My jsme to rozebírali velmi stručně a on samozřejmě respektuje to, jaký mám názor já. A na druhou stranu považuje rodinu za instituci, která má plodit děti.  Má pocit, že sexuální orientace je velmi soukromá věc. Ale bohužel manželství pro všechny podpořit nechce. Snažila jsem se to s ním nějakým způsobem rozebírat a nemyslím si, že z mojí nebo jeho strany je ta komunikace úplně uzavřená. Ale bohužel ta situace je teď taková, jaký názor na ni má,“ doplnila k ožehavému problému Kateřina pro uvedenou rozhlasovou stanici.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.