Monika Babišová kontra Ivana Zemanová: Drsný verdikt stylisty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Monika Babišová kontra Ivana Zemanová: Drsný verdikt stylisty

Novoroční oběd v Lánech: Monika Babišová, Andrej Babiš, Miloš Zemana a Ivana Zemanová zasedli u jednoho stolu (3. 1. 2019)
Novoroční oběd v Lánech: Monika Babišová, Andrej Babiš, Miloš Zemana a Ivana Zemanová zasedli u jednoho stolu (3. 1. 2019) (Twitter / Jiří Ovčáček)

Říká se, že nic není černobílé. Ale včerejší tradiční novoroční oběd prvního a druhého páru republiky v Lánech takový byl. Manželka prezidenta zvolila černou, žena premiéra dorazila v bílém. Trochu jim to světlejším odstínem »kazil« jen Miloš Zeman (74). A jak všechny čtyři protagonisty zhodnotil kritickým okem stylista Petr Lukeš?

Monika Babišová (45)
Známka: 1
Vypadá to, jako by poslechla rady z minulých let. Není tam nic navíc, žádné přehnané šperky, ani hodinky, ani obrovské náramky. Letos se jí to povedlo. Pojala to daleko střízlivěji a jednodušeji a prospělo jí to. Vypadá mnohem důstojněji než předtím. Je pravda, že bych barvu šatů zvolil asi jinou než bílou, ale zase nic zásadního. Byl to oběd a tam se dá bílá celkem tolerovat.

Ivana Zemanová (53)
Známka: 2
Je pravda, že černá je barva, kterou se nic nezkazí. Fazona kolem krku vypadá docela seriózně, použila brož, náušnice – to se hodí. Trochu problematické to začíná být od pasu dolů. Spodní polovina těla není moc lichotivá. Na záběrech vyfocených jen do horní poloviny bude vypadat dobře, ale délka jejích šatů je zvolena nešťastně. Dělá jí menší postavu, ještě menší než je. Z těch dvou párů je tam navíc výškově nejmenší. Na druhou stranu i u ní je to pokrok, vídali jsme na ní i horší věci.



Miloš Zeman (74)
Známka: 3
První věc, která mě trefí do očí, jsou boty. Samozřejmě každý může říkat, že je to kvůli jeho zdravotním problémům, ale takové boty jsou prostě špatně. Co se týče kalhot, ty mi přijdou zmuchlanější, než by musely být. Zejména v rozkroku. Působí tam trochu užmoulaně a potřebovaly by nažehlit. Zase musím pochválit sako, to vypadá víceméně dobře. Kravata je uvázána níž, než by musela být, límeček také není úplně lichotivý. Sako má poměrně úzkou fazonku, což pak působí, že má obrovskou hlavu. To jsou ale detaily, formálně se tomu nedá moc vytknout, tradičně tam chybí více invence a estetiky.

Andrej Babiš (64)
Známka 2–
Má zbytečně dlouhou kravatu, delší, než by musela být. Vypadá to, že u saka má také delší rukávy, než by potřeboval. Co se bot týče, osobně bych radši viděl na něm oxfordky než derby. Kdyby šel na oběd s britskou královnou, tak ty boty by byly zcela nevhodně zvolené, na druhou stranu v daném kontextu si myslím, že jsou boty stále nejlepší z těch párů, co tady vidíme.

Co se podávalo
Předkrm
Paštika z kachních jater na portském víně
Hlavní chod
Candát pečený na másle se zámeckými bramborami a máslovou zeleninou
Dezert
Domácí žloutkový krém s karamelovou krustou a ovocný sorbet

Zeman se lekl kytice
„Ježíš, ten Andrej nese ale velkou kytku,“ utrousil prezident Miloš Zeman, když viděl přicházet Andreje Babiše s manželkou. Hned mu bylo jasné, že květina, kterou nese premiér pro první dámu, je poněkud větší než ta, kterou měl přichystanou pro Moniku Babišovou. Nijak to ale neohrozilo sympatie, které k Babišovi chová. „Doufám, že se takto setkáme ještě čtyřikrát, a že jste pochopili skrytý význam této věty,“ prohlásil Zeman. Naznačil tím, že by si přál, aby Babiš obhájil premiérské křeslo i v příštích parlamentních volbách, které se mají konat na podzim 2021. Při obědě pak oba státníci hlavně bilancovali.

Novoroční setkání prezidenta a premiéra v Lánech:



Přečtěte si
poletucha
5. 1. 2019 • 12:32

nemohla mu ta šmucka ty gatě vyžehlit?? Nebo hradní bača...tohle je jak ze geront klubu!

italiano
5. 1. 2019 • 12:00

Zemanová se určitě polepšila,ale uměle zřejmě vylepšená Babišová často ukáže, že sama vkus nemá, jelikož někdy je to a la " panenka ze střelnice" . Vlastní vkus se vždy u každého jednou projeví.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.