Zeman bude slavit na Slovensku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zeman bude slavit na Slovensku

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Foto Blesk - Karel Kopáč)

Prezident Miloš Zeman (75) nedorazí na oslavy 17. listopadu na Národní třídu. Připomene si jej prý tichou vzpomínkou. Zajede ale na Slovensko. Položí květiny k pamětní desce u Univerzity Komenského v Bratislavě a otevře tam spolu se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou (46) Český dům.

„Pan prezident navštíví v sobotu 16. listopadu Bratislavu. Toto datum nebylo vybráno náhodou. Připomínáme si 30. výročí protirežimní studentské demonstrace, která o den předběhla pražské události,” uvedl mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček.

Podle něho byl Zeman přímým účastníkem v listopadových událostí 1989, a proto věnuje českému výročí pouze tichou vzpomínku. „Je to mnohem vzácnější než vzletná slova, velké projevy a halasné burácení, kterého budeme svědky,“ dodává. Na Národní třídu však s věncem už včera mířila prezidentka Čaputová.

Národní třída bez Babiše?
Jestli na Národní třídu přijde premiér Andrej Babiš (65, ANO) zatím není jasné. Jisté je, že výročí uctí společně s premiéry Slovenska, Polska a Maďarska a přidá se k nim také předseda německého Spolkového sněmu Wolfgang Schäuble (77). Společně totiž mají v neděli otevřít výstavu v Národním muzeu v Praze. Odpoledne se pak přesouvají na oslavy do Bratislavy.

Petr Blažek a Mikuláš Kroupa o Miloši Zemanovi a 17. listopadu:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.