Anička Slováčková: Odtajnila strategii osudové bitvy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Anička Slováčková: Odtajnila strategii osudové bitvy

Nejlepsí obranou je smích na vlastní účet, míní Anička.
Nejlepsí obranou je smích na vlastní účet, míní Anička. (Foto Instagram)

Černá můra většiny z nás se pro Aničku Slováčkovou zhmotnila v pouhých dvaceti čtyřech letech. Lékaři jí diagnostikovali rakovinu prsu. Ale ona se nevzdává a statečně bojuje, snaží se zahánět strach zpět do temných zákoutí.

„Otázky typu ,proč já‘ mi projely hlavou až spoustu dní po tom, co jsem se to dozvěděla. Myslím si, že by si na to měl člověk odpovědět sám – co zanedbával ve svém životě, jakým stylem svůj život vedl, jak přecházel nemoci, zvládal stres a tak dál,“ svěřila se pro Blesk pro ženy, jak se vyrovnávala s hrozným zjištěním, že je vážně nemocná.

„Strach mi samozřejmě hlavou projel taky a lhala bych, kdybych tvrdila, že už ho nemám. Snažím se s ním ale domluvit, aby mě moc neparalyzoval. Odhodlání je přece jenom lepší než strach. Ale strach je často silnější. Myslím si, že to není úplně kladná emoce a tak se snadněji vyvolá. Odhodlání je každopádně v boji s jakoukoliv nemocí důležité. Jde ruku v ruce s tím pozitivním myšlením. A to se snažím si udržovat,“ vysvětlila pro uvedený magazín dcera Dagmar Patrasové a Felixe Slováčka, jaké jsou její zbraně proti psychickému zhroucení.

Anička Slováčková otevřeně promluvila o rakovině i vztahu rodičů. Video můžete zhlédnout zde: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.