Bubílková terčem útoku: Ty krávo, vrať se na Slovensko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Bubílková terčem útoku: Ty krávo, vrať se na Slovensko!

Moderátorka Zuzana Bubílková
Moderátorka Zuzana Bubílková (Foto Aha! – Alexandr Malachovsky, ara)

Po revoluci tvořili spolu se Slávkem Šimkem nerozlučnou dvojici. Byli vynikajícími glosátory české politické scény a diváci je milovali. Přesto ale musela moderátorka Zuzana Bubílková (67) čelit nechutným náporům nenávisti.

I když v minulém režimu zakoušela peklo, protože její manžel odešel do emigrace, ale ona tu se synem zůstala, ani po revoluci v roce 1989 se to hned neotočilo v dobré. Naopak. Byla totiž Slovenkou, která po rozdělení Česka a Slovenska v roce 1993 chtěla žít s rodinou v Praze. To mnohým nebylo v době vyhrocených emocí dvakrát po chuti. „Ti, kteří mi fandili, tak mi přáli jako utlačované Slovence v Čechách, ale když jsem řekla, že tady zůstanu, tak jsem pro ně zase byla málo česká. A třeba Česká televize nevěděla, co se mnou,“ komentovala nelehkou situaci Zuzana Bubílková.

„Na jedné straně mě chtěli a na straně druhé se v televizi vedly spory, jestli mám mluvit česky, nebo slovensky. Jedna skupina tvrdila, že chtějí, aby v Česku zněla i nadále slovenština, což mělo podporu i u části veřejnosti. Druhá skupina tvrdila, že když jsme Česká televize, tak tam nemá co dělat slovenština. Takže já střídavě jeden den mluvila slovensky, druhý den se pokyn změnil a mluvila jsem česky. A když jsem v češtině něco trochu spletla, hned přišlo čtyřicet zlobných dopisů, co tam, ty krávo, děláš, když ani neumíš česky, vrať se na Slovensko, ať tě Mečiar utopí v Dunaji,“ vylíčila tehdejší poměry pro magazín Dnes moderátorka.

Zuzana Bubílková rozšířila pole své působnosti. Na rozhovor se můžete podívat zde: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.