Marcela Holanová: KOLAPS! Rychlý převoz do nemocnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Marcela Holanová: KOLAPS! Rychlý převoz do nemocnice!

I běžná viróza může mít pro Holanovou osudné následky.
I běžná viróza může mít pro Holanovou osudné následky. (Foto Aha! – Martin Hykl, herminapress.cz, ara)

Obyčejná viróza je pro ni noční můra! Zpěvačka Marcela Holanová (63) má právem hrůzu i z lehkého nachlazení. Exmanželka Karla Šípa (69) v dětství prodělala tuberkulózu a nyní je alergická na antibiotika, která ji málem připravila o život.

Nastydla jsem, usadilo se mi to na průduškách a dostala jsem silnou alergickou reakci na antibiotika,“ svěřila deníku Aha! zpěvačka, která se začala dusit. „Vzbudilo mě to ve čtyři ráno. Začaly mi rudnout uši a už jsem věděla, co se děje, tak jsem okamžitě jela do nemocnice, kde mi pomohli,“ řekla Holanová, které se to stalo před pár týdny, a nebylo to poprvé!

„Mně to jde vždycky okamžitě na průdušky. Kdyby se to pak dostalo na plíce, tak už je to na krematorium. Proto mám problém, že se nesmím nachladit. A když vím, že mám na antibiotika tak silnou reakci, tak se bojím. Proto teď skoro nechodím ani ven, když všude řádí chřipková epidemie,“ prozradila Aha! Holanová. „Jsem alergická snad na všechna antibiotika. Začalo to už v dětství postupně přes penicilin, kdy jsem prodělala tuberkulózu. Pak se to začalo akorát nabalovat,“ dodala zpěvačka. S alergií se už ale naučila žít, a proto posiluje imunitní systém všemi dostupnými prostředky. „Jediné, co mi zabírá, je přípravek na podporu imunity. Jenže na měsíc to stojí 2700 korun, což je strašná částka. Poradila mi to Zuzana Bubílková, která to bere po rakovině, a musím říct, že je to jediná věc, která skutečně pomáhá,“ tvrdí Holanová. Co je tuberkulóza?

Nemoc, která se označuje také zkratkou TBC a léčí se antibiotiky, je způsobena bakterií mycobacterium tuberkulosis. Šíří se vzduchem při kašlání či kýchání infikovaných osob a nejčastěji postihuje plíce. Mezi příznaky nemoci patří trvalý kašel, horečka, bolest na hrudi a dušnost.



Přečtěte si
ararat
13. 2. 2015 • 22:34

svatební tanec mek (plný blech)+bell.adona(slepičím tancem posedlá) krásný to pár Furt má holka nožky jako srnka a ten inteligentní projev !! óch, ách ano ano máš pravdu..asi jste to museli dlouho zkoušet,než vám ten klip natočili...ámen

ararat
13. 2. 2015 • 22:25

sama jsi kometa

ararat
13. 2. 2015 • 22:23

ano to je přesné a trefné...ale nechápu proč jsi vztahovačná prasečí čumáčku?

ararat
13. 2. 2015 • 22:21

hlídej hlídej já si jdu trsnout, ano to ti nikdo nebere,ale nebraň se tomu je to na tebe ušité jak na tvou míru to je celé

ararat
13. 2. 2015 • 22:19

boženo tak jo,tvůj úhel pohledu je"podle sebe soudím tebe",ale to mě pobavilo,já mám totiž na rozdíl od tebe smysl pro humor...tak že co??????????

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.