Předpověď počasí: V tohle už nikdo nedoufal! Čeká nás velká změna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Předpověď počasí: V tohle už nikdo nedoufal! Čeká nás velká změna!

Sníh v Česku
Sníh v Česku (Blesk:Vladimíra Hradská)

Vznešený velbloud se prochází a od nohou se mu práší... Pohled typický pro egyptské pouště se včera naskytl silničářům na Liberecku. Uprostřed zasněžené krajiny se drabař rozlížel doprava doleva, nevěděl kudy kam...

"Musel jsem uhnout ke straně, protože původně šel prostředkem silnice. Díval se doleva doprava. Přišlo mi, že neví, kudy má jít. Pak mi docvaklo, že nechce jít na louku do sněhu, ale po silnici, která byla odklizená,“ popsal Aha! Petr Šén, šéf společnosti Silnice LK, která v Libereckém kraji zajišťuje údržbu silnic. Potkal ho mezi Bedřichovem a Hraběticemi před sedmou ráno. „Bylo to první sněžení, tak jsem vyrazil na kontrolu do hor, abych viděl, jak vypadá situace v terénu. Když mě uviděl, obešel mě laxním tempem, aniž bych ho nějak zajímal,“ dodal.

Šéf libereckých silničářů vyfotil na silnici velblouda. Unikl z výběhu poté, co sníh zkratoval ohradník

Sněhový zkrat
Netradičního účastníka dopravy okomentoval moderátor Leoš Mareš (43) Twitteru: „Aktuálně z dopravy: Na silnici v obci Janov nad Nisou se po komunikaci pohybuje velbloud bez reflexních prvků a bez doprovodu osoby.“ Kde se zvíře v Jizerských horách vzalo? Pláchlo z jízdárny a minizoo v Hraběticích. „Nasněžilo nám na ohradník a Bak utekl společně s koňmi,“ vysvělila majitelka Simona Häcklová. S kolegy a sousedy je pochytali. „Naštěstí se nic nestalo a všichni jsou v pořádku zpátky doma,“ dodala Häcklová.

V Krkonoších 25 cm bílé peřiny...v nížinách náledí
Meteorologové varují především řidiče před náledím a dalším sněžením. Například v Krkonoších od úterý napadlo přes 25 cm sněhu. V Čechách bude sněžit v polohách nad 400 metrů nad mořem a na většině území Čech a na jihu Moravy se bude tvořit na silnicích a chodnících náledí či zmrazky.

Od zítra prudká změna
Zatímco poslední dny vypadaly jako nástup pravé zimy, podle meteorologů opět nastane obrat. „Začíná k nám proudit teplý vzduch od jihozápadu a teplota půjde rychle nahoru – o víkendu naměříme až 15 stupňů,“ říká Dagmar Honsová z Meteopressu. Čeká nás prý nejteplejší polovina listopadu za posledních 10 let.

Jak bude?
Dnes: oblačno až polojasno, ráno mlhy, den 2 až 6 °C.
Zítra: oblačno, noc –2 až 4 °C, den 6 až 10 °C, na východě až 14 °C.
Sobota: oblačno, přeháňky nebo déšť, noc 4 až 10 °C, den 8 až 15 °C.
Neděle: oblačno až polojasno, přeháňky, noc 2 až 10 °C, den 11 až 15 °C.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.