Opravili silnici a nemůže tam autobus | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Opravili silnici a nemůže tam autobus

Uprostřed vozovky u autobusové zastávky přibyl ostrůvek.
Uprostřed vozovky u autobusové zastávky přibyl ostrůvek. (Foto Aha! – R. Vébrová)

O hůlce se dobelhali na autobus a ten je dovezl do centra obce na nákup či k lékaři. Pak opravili v Horní Bříze na Plzeňsku silnici a lidé čekají na zastávce u nádraží marně. Bus se na novou silnici nevešel.

Uprostřed vozovky u autobusové zastávky přibyl ostrůvek. V přilehlé křižovatce se ale kvůli němu delší autobusy ze spojů, které tu měly konečnou, nevytočí zpět na hlavní. Tak tam přestaly zajíždět.

To je rada
„Autobusem jsme jezdili do vsi na nákup, k lékaři, do lékárny, pro důchod na poštu. Teď se máme o holi hnát přes 600 metrů na další zastávku. Když jsem se ptal starosty, řekl mi, ať nás odvezou mladí,“ posteskl si Václav Rada (72).

Bez nápravy?
„Vím, že je to těžká situace, je třeba, aby seniorům pomohla rodina či sousedé. s tím v tuto chvíli víc neuděláme,“ řekl starosta David Kapr. Chybějící spoje bere jako komplikaci i Anna Šubrtová (79). „Je to škoda, tím autobusem jsem často jezdila, byl šikovný,“ řekla. Nad tím, že křižovatkou bus neprojede, kroutí místní nevěřícně hlavou.

Nikdo za nic nemůže?
STAROSTA: Řešíme to
„Na křižovatce jsme provedli zkoušku průjezdnosti. Normální autobusy se vejdou, ale dlouhé neodbočí. A dopravce je nasadil, protože těmi spoji jezdí hodně lidí. Vím, že je to pro místní nepříjemnost, pracujeme na opravě. Už máme zpracovanou projektovou dokumentaci, místo pro přecházení se přesune a ostrůvek se v problematickém místě sníží na úroveň silnice,“ řekl starosta David Kapr s tím, že opravu chce mít obec hotovou do konce března.

DOPRAVCE: Delší se nevytočí
„Komunikace by měly být stavěné tak, aby projela i delší, například dvacetimetrová souprava. Tímhle místem desetimetrová karosa projede jen taktak. Delší nízkopodlažní autobus už se kvůli ostrůvku nedokáže vytočit. Připomínkovali jsme to, když probíhala rekonstrukce, ale nikdo to nechtěl řešit,“ řekl mluvčí ČSAD autobusy Plzeň Miroslav Slaný.

SILNIČÁŘI: Přesně podle projektu
„Vybudované to bylo podle schválené projektové dokumentace. Žádné námitky k ní nebyly. Jsme ale samozřejmě připraveni místo v součinnosti s obcí upravit,“ řekl za Správu a údržbu silnic Plzeňského kraje Miroslav Anton.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.