Zdeněk Godla, hvězda Ordinace: VYDĚLÁVAL A BRAL DÁVKY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Zdeněk Godla, hvězda Ordinace: VYDĚLÁVAL A BRAL DÁVKY!

Martin Zounar, Lenka Termerová a Zdeněk Godla
Martin Zounar, Lenka Termerová a Zdeněk Godla (Pavel Machan, ČT, TV Nova, archiv)

Má dluhy, kam se podívá! Ale brzy z toho bude popelář Franta ze seriálu MOST! venku. Zdeněk Godla (44), který paradoxně dluží za poplatky i svému bývalému »živiteli« České televizi, byla konečně schválena insolvence! Do dluhů ho podle něj dostala manželka...

Heslem, že dluhy jsou taky peníze, se donedávna řídil momentálně nejslavnější tuzemský romský herec. Místo fanoušků mu ťukali na dveře převážně exekutoři! Je proti němu vedeno 20 exekučních řízení, částka se blíží k milionu korun. Godla se ale rozhodl udělat svým dluhům přítrž. „Vše je na dobré cestě,” řekl deníku Aha! herec, kterému bylo nedávno schváleno oddlužení. Vzhledem k očekávaným ročním příjmům 696 tisíc korun jen z Ordinace v růžové zahradě, kde ztvárňuje bratra doktora Boba Švarce Ludvu, by mohlo jít splácení samo. „Ordinace mi hodně pomáhá,” přiznává Zdeněk.

Já nic, to manželka...

Nejbizarnější na tom je, že Godla nehradil ani koncesionářské poplatky České televizi, která přispěla do jeho rodinného rozpočtu více než dvousettisícovou sumou za natáčení seriálu MOST!. „To je možný. Co vám mám na to říct, já nic nevím,“ odvětil na dotaz Aha! představitel popeláře Franty. Za zmínku také stojí pokuta z úřadu práce, z něhož pobíral dávky právě v době, kdy inkasoval honoráře za natáčení kultovního seriálu. „To je taky možný, ale já to nevím. Já jsem tam nebyl. Tam byla manželka a měla to asi nahlásit do osmi dnů, jenže ona to nevěděla, tak to asi nenahlásila. A proto to asi vzniklo,“ snažil se to přehrát na manželku Janu.

Exekuční poplatky

Veřejně dostupné dokumenty z portálu justice.cz mluví ale jinak, protože v této pohledávce jméno jeho ženy vůbec nefiguruje a dokument je vedený skutečně na jméno Zdeněk Godla. Manželka Jana, která pobírá invalidní důchod třetího stupně, ale svou »troškou« do mlýna Godlových dluhů také přispěla. Dluhy jí naskákaly převážně za exekuční poplatky.

Soupis dluhů

2 835 Kč koncesionářské poplatky České televizi

25 653 Kč pokuta z úřadu práce 

431 882 Kč plyn, elektřina a inkaso

229 956 Kč zdravotní pojištění

280 000 Kč náklady na soudní exekuce a další pokuty

Celkem: 970 326 Kč

Jak to funguje…

Oddlužení neboli lidově osobní bankrot se dá nazvat druhou šancí pro lidi, kteří se předlužili, že nezvládají své dluhy splácet a hrozí jim tak v krajním případě sociální vyloučení. Při splnění zákonem stanovených podmínek oddlužení znamená po dobu tří nebo pěti let odpuštění nesplacené části celkového dluhu.

Vždycky Ordinace! Zdeněk Godla a Lenka Termerová poprvé v

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.