Hvězda Ordinace a Mostu! u soudu: Godla ODSOUZEN! Za podvod s dávkami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hvězda Ordinace a Mostu! u soudu: Godla ODSOUZEN! Za podvod s dávkami!

Zdeněk Godla
Zdeněk Godla (TV Nova, ČT)

Už v tom zase lítá! Hvězda Ordinace Zdeněk Godla (44) vysával od státu tisíce na sociálních dávkách v době, kdy už si slušně vydělával v seriálu Most! jako popelář Franta. Za podvod si odnesl od okresního soudu v Chomutově více než roční podmínku.

Tohle asi do jeho plánů nezapadlo. Po úspěchu v kultovním seriálu ČT chtěl splatit dluhy ve výši půldruhého milionu, zapomenout na minulost (před 18 lety si odseděl za loupež pět a půl roku) a vést slušný život. Jenže do jeho trestního rejstříku teď přibyde další zápis. Se svou ženou Janou (38) si od září 2016 do března 2018 přišli na sociálních dávkách 56 412 korun! Úřadu práce ovšem neřekl, že už bere honoráře jako herec.

„Je podána obžaloba na dva obžalované, kteří se měli ve spolupachatelství dopustit trestné činnosti majetkového charakteru, se způsobenou vyšší škodou,“ sdělil mluvčí soudu Petr Vaněk. Soudkyně Iva Dvořáková po asi hodině a čtvrt dospěla k rozhodnutí, podle něhož Zdeněk vyfasoval sedm měsíců a jeho žena pak celý rok. Do tepláků se ale převlékat prozatím nebudou. „Trest pro obžalovaného muže byl podmínečně odložen na patnáct měsíců, obžalovaná žena dostala podmínku na dobu půldruhého roku,“ doplnil mluvčí.

Cigárko a humor

Z rozhodnutí soudkyně si Godla zřejmě hlavu příliš nedělal. Výrok ohodnotil s humorem: „Dopadlo to dobře!“ Mnohem víc ho zřejmě tížil fakt, že si celou dobu u soudu nemohl zapálit. Okamžitě to napravil.

Ve stínu koronaviru

Přestože soud v Chomutově jako jeden z mála omezil svůj provoz kvůli hrozícímu koronaviru, Godlových se zákaz vstupu netýkal. Jednání ale probíhalo za zavřenými dveřmi bez veřejnosti i novinářů.

Vždycky Ordinace! Zdeněk Godla a Lenka Termerová poprvé v

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.