Italům spadl další most! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Italům spadl další most!

Velkou klikou bylo, že po zříceném mostě u města Aulla zrovna jela pouze dvě auta.
Velkou klikou bylo, že po zříceném mostě u města Aulla zrovna jela pouze dvě auta. (Foto Reuters, Twitter)

Trvalo dlouho, než se Itálie vzpamatovala z tragédie, která ji postihla v srpnu 2018. Tehdy se v Janově zřítil dálniční viadukt a zemřelo 43 lidí. Teď se podobná situace opakovala ve 100 kilometrů vzdáleném městě Aulla. Tam ve středu dopoledne rovněž spadl most, dva řidiči museli být převezeni do nemocnice

Bylo to štěstí v neštěstí. Kvůli nařízené koronavirové karanténě byla normálně frekventovaná silnice na půli trasy mezi Janovem a Florencií skoro prázdná, když se most včera před půl jedenáctou zřítil do řeky. Byl dlouhý asi 260 metrů a vysoký asi 7 až 8 metrů. Lehčí zranění utrpěli pouze dva řidiči dodávek, kteří byli podle italských médií převezeni do nemocnic v Pise a Sant’Andrea della Spezia. Ani jeden z nich neměl být vážně zraněn, pracovník telekomunikační firmy TIM byl dokonce svědky natočen, jak ze svého služebáku prchá jen s kufříky nářadí do bezpečí. Ten k lékaři musel spíš kvůli utrpěnému šoku. Druhý muž má mít zraněnou nohu.

Pochybení úřadů?
Tamní řidiči prý zpozorovali prasklinu na mostě už v listopadu. Úřady most zkontrolovaly, ale usoudily, že je v pořádku. Některé spekulace hovoří o tom, že za pádem mohl být výbuch plynového potrubí, které konstrukcí prochází.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.