Karel Gott (†80): Drsné osobní útoky v boji o miliony z pozůstalosti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Karel Gott (†80): Drsné osobní útoky v boji o miliony z pozůstalosti!

Karel Gott s dcerami a Dominičiným manželem Timem.
Karel Gott s dcerami a Dominičiným manželem Timem. (Instagram)

Dědictví po Karlu Gottovi (†80) se jeho nejstarší dcera Dominika (46) zřekla už před čtyřmi lety. Přesto teď její finský manžel Timo Tolkki (53) požaduje po vdově Ivaně (43) jménem své ženy vilu na Bertramce, nebo 52 milionů korun. „Je nemocný a patří do ústavu!“ prohlásila Dominika s tím, že o dědictví se s ním nikdy nebavila.

Bylo to po první dávce chemoterapií, v listopadu 2015, když táta Karel oznámil své nejstarší dceři, že chce vyřešit dědictví, jelikož neví, jak dlouho tady na tom světě ještě bude a chce mít čistý stůl. Vilu prý přepíše na manželku Ivanu a chce se vypořádat i se svými nemanželskými dcerami Dominikou a Lucií (32).


„Dominice dal dvě možnosti – buď jí dá hned tolik a tolik a ona u notáře podepíše, že se všeho ostatního zříká. Anebo jí nedá teď nic, ale nemůže jí v tom případě zaručit, kolik na ni, až zemře, zbyde,“ prozradil deníku Aha! rodinný přítel. Zmatená Dominika zašla hned za právníkem a ten jí prý jednoznačně doporučil, aby nic nepodepisovala.

„Dominika se ale nakonec rozhodla, že ten papír u notáře podepíše. Byla k tomu prakticky donucena. Neměla ani korunu,“ upřesnil nejmenovaný zdroj.


Přestože se nejstarší Gottova dcera u notáře dědictví prý skutečně zřekla a přijala před čtyřmi roky od táty stotisíc euro (v přepočtu necelé dva miliony a šest set tisíc korun), její manžel Timo se teď pustil do boje.


„Sto tisíc eur, které jí táta dal? To je spíš vtip! Musí dostat víc! Proč nechtít dva miliony eur, nebo dům na Bertramce,“ řekl Timo pro TN.cz. s tím, že jsou s Dominikou dokonce odhodláni soudit se s vdovou Ivanou. Má to ale háček! Dominika o Timově aktivitě vůbec neví. Alespoň to tvrdí.

„Nikdy jsem nic takového neřekla. Je to chorý výplod fantazie mého nemocného manžela! Stále ještě truchlím po tatínkovi a rozhodně jsem s nikým dědictví neřešila. Dokonce jsem to ani nerozebírala s manželem,“ řekla Aha! nejstarší Gottova dcera a připouští, že nějaké papíry v minulosti podepsala.

„Rozhodně v tuto chvíli nic nenárokuji a počkám na klasické dědické řízení. Ani s Ivanou jsem o ničem nemluvila a nic s ní kolem dědictví neřešila, nemyslím si, že by na to byla vhodná chvíle,“ dodala Dominika rozhodně.

Očima notáře: Když se jednou zřeknu dědictví, tak už dědit nikdy nemohu...

Manžel Dominiky je odhodlaný se s vdovou po Slavíkovi Ivanou soudit. Timo chce napadnout zřeknutí se dědického práva, které zpěvákova dcera podepsala ještě za otcova života u notáře. Podle deníkem Aha! osloveného člena Notářské komory ČR, který si nepřeje být jmenován, to ale bude mít těžké. Když se jednou zřeknete dědického práva, tak už dědit nemůžete! 

Důsledkem zřeknutí se dědického práva totiž je, že se dědic vyloučí úplně z dědění. Pro tuto smlouvu zákon vyžaduje samozřejmě formu veřejné listiny, tedy notářského zápisu. A Dominika se nyní nemůže ani domáhat toho, že dostala jen zlomek z dědictví po svém otci. „Vy se můžete zříct dědického práva, aniž byste za to něco dostala. Může být situace, že zůstavitel má dva syny, přičemž jednomu z nich již za svého života daroval byt a chtěl by, aby druhý byt, který vlastní, po jeho smrti zdědil druhý syn.

Zůstavitel tedy uzavře s obdarovaným synem smlouvu o zřeknutí se dědického práva, v jejímž důsledku již tento syn (ani jeho případní potomci) nebude po zůstaviteli dědit ani si nebude moci činit jiné nároky na majetek z pozůstalosti,“ vysvětluje odborník.


Podle něho smlouvu nejde napadnout ani v případě, že by během jejího podpisu byla Dominika závislá na prášcích, alkoholu nebo v hmotné nouzi.

Proto je také ﷯pro zřeknutí se dědictví nařízena forma notářského zápisu a nestačí pouze ověřit podpis. Proto i samotné jednání trvá nějakou dobu, notář probírá s dotyčným člověkem pohnutky, které ho ﷯vedou k tomu, aby se zřekl dědictví. A je poučen, jaké jeho jednání může mít důsledky. „Je to vcelku velmi náročné jednání a nedokážu si představit, že by to notář sepsal s někým, kdo není orientovaný. Proto člověk, který už to jednou podepíše, tak už nedědí,“ komentuje člen notářské komory.


A dům na Bertramce, který chce Timo? Tak ten do pozůstalosti už nepatří, neboť ho Slavík ještě za svého života přepsal na manželku Ivanu.

Nejsmutnější návrat domů: Dominika Gottová se přiletěla rozloučit s tátou!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
jity
18. 10. 2019 • 12:57

Nechápu co je komu do Gottových peněz. Je to snad jejich věc, jak se vypořádají a vaše zbytečná starost. Už vůbec to neni starost toho nařvaného Fina.

janapi
18. 10. 2019 • 08:50

Nemyslíte, že vše jsou jen spekulace autora článku? Znění závěti může znát leda notář a Ivana-pokud jí to Karel řekl. Jinak Karel určitě vše náležitě probral s právníkem a to, že Dominice peníze dával ještě různou formou-Lucce nikoliv-neboť její manžel si to nepřál. Navíc toto opatření bylo sepsáno v době-kdy ještě Karel nevěděl, že Dominika mu roky zatajuje manželství a že její choť je roky bez práce!

kaluze
17. 10. 2019 • 14:10

Do roku 2015,byla Dominika v pohode a starala se o sebe,ale kdyz jí Pan Gott donutil podepsat ten paper,tak se nedivím,ze z toho dostala psychycké problémy a dostala deprese .Je mi jí líto,Lucie je ve stejné situaci,ale mozná je silnejsí a má deti a manzela,tak to tak neprozívá.Je to celé smutné a zbytecné.Pan Gott byl zhvezda ,ale starsí dcery nemusel tak osidit,Nechápu ty poslední spolecné fotky jak tam vsichni sedí a hrajou si na spokojenou rodinku....samé divadlo...Ivana se taky nechová správne,to ze zapltila Dominice letenku,tak to si urcite relka no jeste jednou jí pomúzu a pak uz ji neuvidím ,tak to taky preziju.Kdyby rekla Ivana Gottovi ze má udelat testament na vsechny spravedlive urcite by to udela,ale ona chtela vsechno jen pro sebe a svoje holcicky ,jak jim porád ríká .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.