Vzpomínka Morávkové na Gotta: Pánaboha hrát nemusel, on takový byl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vzpomínka Morávkové na Gotta: Pánaboha hrát nemusel, on takový byl

Herečka Dana Morávková
Herečka Dana Morávková (TV Nova)

Měla to štěstí, že se s Karlem Gottem (†80) sešla při natáčení pohádky Z pekla štěstí 2. Zatímco Dana Morávková (48) navázala na svou roli zlé Dory, zpěvák od režiséra Zdeňka Trošky (66) získal hned dvojroli – Pánboha a Lucifera.

Slavík dlouho toužil zahrát si v pohádce „Byl jsem moc rád, že si konečně zahraju někoho jiného než sám sebe. Pan režisér mi přivezl scénář domů a několikrát jsme se nad textem sešli a vše prodiskutovali,“ zavzpomínal před časem Gott. Přímo na place se s Mistrem několikrát potkala Dana Morávková.

„Pan Gott Pánaboha hrát nemusel, on takový byl. Vždy na každého milý a usměvavý, a jak si to užíval,“ podotkla hvězda Ordinace. „Vzpomínám si, že do Kočova, kde jsme natáčeli, přijely dva německé autobusy plné Karlových fanynek a fanoušků a ti volali: Unser Karl, unser Karl (náš Karel)! Fotili si ho a žádali o podpis. V kostýmu Lucifera se před ně postavil, vystřihl dvě písničky a pak se všem podepsal. Neuvěřitelný člověk, který mi bude nesmírně chybět. Cítím v sobě takové prázdno, a hlavně myslím na holčičky, které přišly o tátu,“ svěřila se deníku Aha! herečka, která si během dospívání prožila své. 

„Mně v patnácti letech zemřel otec a dokážu se vcítit do toho pocitu, je to strašně bolestivé a celý život si to nesete. Karlovy holčičky jsou malé, je mi jich opravdu líto,“ dodala se slzami v očích Dana, která se společně s manželem zúčastní v sobotu zádušní mše v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha.

 Dana Morávková o natáčení pohádky s Gottem (†80): To, co udělal, všechny dostalo! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
malavelka
14. 6. 2020 • 14:31

Říká se "o mrtvých jen dobře".

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.