Herečka Jana Šulcová: Zdravotní kolaps! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Herečka Jana Šulcová: Zdravotní kolaps!

Herečka má smůlu na zdravotní potíže.
Herečka má smůlu na zdravotní potíže. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák, herminapress.cz)

Těšila se na 25. ročník Cen Františka Filipovského za dabing, ale musela zůstat doma. Jana Šulcová (72) chytila virózu spojenou se zvracením. „Bylo mi už ve čtvrtek hrozně špatně, do Přelouče jsem se omluvila,“ řekla deníku Aha! herečka, která nedávno skončila ve špitále s krutými bolestmi kvůli zúženému páteřnímu kanálku.

Přitom měla převzít cenu za dlouhodobé herecké mistrovství v dabingu. Letos ji výjimečně in memoriam získal také její zesnulý kolega z komedie století S tebou mě baví svět Václav Postránecký (†75). „To víte, že jsem tam chtěla být, ale nedalo se nic dělat,“ postěžovala si herečka a dabérka, jejímž hlasem u nás mluví např. Anjelica Hustonová (68), Mia Farrowová (74) či Shirley MacLaineová (85). Prezident Herecké asociace Ondřej Kepka (49), jenž slavnostní večer moderoval, Janu omluvil. A slíbil, že jí ocenění přiveze do Prahy a předá.


„Vzpomínala jsem na Františka Filipovského, podle něhož se ocenění jmenuje. On byl úžasný. Moc jsem toužila se s ním setkat při dabování Luise de Funèse. A představte si, že mi to vyšlo, měla jsem kliku. Dělala jsem s ním komedii Četník a četnice,“ zavzpomínala herečka. Filipovský prý při namlouvání francouzského filmu do češtiny celou dobu hrál. „Velice mě svým přístupem inspiroval. Přečetl si text a pak už hlavně sledoval Funèse. Byl metr od textů, nepotřeboval je,“ popsala spolupráci s legendárním hercem a dabérem Šulcová, jež se postupně dostává z nepříjemného zdravotního kolapsu způsobeného silnou virózou spojenou se silnou nevolností.

Její zdravotní problémy
2010
Kvůli špatné činnosti štítné žlázy viděla dvojitě a musela podstoupit operaci oka.
2012
Zakopla na zahradě o kořen a zlomila si ruku. Musela se podrobit operaci a dodnes ji ruka bolí.
2014
Šlápla v divadle do prázdna a zlomila si kyčelní krček. Nakonec jí lékaři museli vyměnit kloub za umělý.     
2018
Kvůli zúženému kanálku v páteři měsíc rehabiliovala v klášteře svatého Karla Boromejského ve Starých Řepích.

Jana Šulcová: O smrti kamarádky se dozvěděla před kamerou!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
aveneta
24. 9. 2019 • 10:04

Kdysi to bývala opravdu fešanda např. ve filmu s tebou mě baví svět...ale ten chlast jí velmi zničil plus zdravotní problémy, dnes je z ní troska, mnoho žen v jejím věku jsou elegantní fešandy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.