Nemocná herečka Jana Šulcová (71): MANÉVRY U SESTER BOROMEJEK! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nemocná herečka Jana Šulcová (71): MANÉVRY U SESTER BOROMEJEK!

2018 Jana Šulcová je už bez bolestí a doma.
2018 Jana Šulcová je už bez bolestí a doma. (Foto Aha! – Martin Hykl, ara)

Oddychla si a hodně nahlas! Janě Šulcové (71) díky péči v Domově svatého Karla Boromejského ustoupily úporné bolesti zad. „Dali mě zase dohromady,“ raduje se hvězda komedie S tebou mě baví svět.

Jana už kvůli bolestem páteře, kdy se jí seschl páteřní kanálek, nemohla zastávat běžné denní úkony, jako jsou nákupy, úklid a venčení psa. Operace je přitom v jejím případě vyloučená.

Dcery nemají čas
„Já to nezvládala a holky mají svých starostí dost, nemohla jsem se jim ještě pověsit na krk já,“ říká o dcerách Tereze (45) a Rozálii (42). Navíc všichni právě zkoušeli s Rodinným divadlem detektivku Zub za zub.

Zpět na jeviště
Proto herečka vyhledala pomoc u boromejek. A několikatýdenní pobyt v klášteře svatého Karla Boromejského ve Starých Řepích se vyplatil. „Úžasně se o mě starali. Denně jsem absolvovala několik cvičení, která mi skutečně pomáhala. A teď jsem konečně zase zpátky doma,“ pochvaluje si herečka. Už se sama oblékne a může normálně chodit. Brzy se chystá zpět na jeviště.

Komu pomáhají boromejky?
Kongregace Milosrdných sester svatého Karla Boromejského je ženská katolická kongregace papežského práva soustřeďující se na péči o nemocné, chudé a lidi na okraji společnosti. Byla založena v roce 1652 ve francouzském městě Nancy Emmanuelem Chauvenelem jako posmrtná pocta jeho synovi Josefu Chauvenelovi, který zemřel ve věku 31 let. Řád dostal svůj název na památku arcibiskupa milánského a kardinála Karla Boromejského, pocházejícího z italského šlechtického rodu Borromeo, který byl pro svoji obětavost ve prospěch chudých prohlášen za svatého.

S čím vším už bojovala?
2010 Kvůli špatné činnosti štítné žlázy viděla herečka dvojitě a musela se podrobit operaci oka.
2012 Zakopla doma na zahradě o kořen a zlomila si ruku. I když podstoupila zákrok, stále ji ruka bolí.
2014 Šlápla v divadle do prázdna a zlomila si kyčelní krček. Lékaři jí museli vyměnit kloub za umělý.
2017 Nešťastně uklouzla na zledovatělé zemi a při pádu si poranila páteř.

Jana Šulcová: O smrti kamarádky se dozvěděla před kamerou!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.