Šokující dohra Výměny manželek: Vystrašená Kristýna »TYRANA« OPUSTILA PO VYSÍLÁNÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šokující dohra Výměny manželek: Vystrašená Kristýna »TYRANA« OPUSTILA PO VYSÍLÁNÍ!

Zoufalá Kristýna neudržela slzy.
Zoufalá Kristýna neudržela slzy. (Foto - TV Nova )

Tak tohle byla opravdu silná káva! V průběhu středeční Výměny manželek vyplulo na povrch, že v trojčlenné rodině z Liberce nedocházelo jen k hádkám o peníze, jak zpočátku maminka Kristýna (25) tvrdila, ale hlavně k domácímu násilí. Strach z agresivního Pavla (25) měla i náhradní manželka Jaroslava (34).

Týna si myslela, že jejich vztah napraví, když se přihlásí do Výměny manželek. Těsně před odjezdem do náhradní rodiny se ale doma pohádali a Pavel jí měl strčit ruku do okna. Proto měla Týna během natáčení obvaz. Během Výměny pak vyšlo najevo, že ji partner bije. A to dokonce před šestiletým synem Markem! Skončila ve špitále „Teď naposledy, co na mě byl agresivní, tak na něj Mára vyběhnul se slovy – ty zm*de, nech mámu! A on na něj vystartoval – jak to se mnou mluvíš! A pak mi Mára v pokojíčku řekl – mami, já ho tady nechci, on je na nás zlej...“ přiznala Jarka přímo před kamerami.

„Občas jí ubližuje a často ji mlátí,“ řekl pak malý Marek šokované náhradní mámě o otčímovi Pavlovi. Jarka proto vyhledala matku Kristýny a zjistila, že si Mareček nic nevymyslel. Babička to nejen potvrdila, ale prozradila i to, že Pavel její dceru údajně i škrtil! Týna prý měla jednou skončit v nemocnici. Předčasný konec Kvůli výbušnému chování Pavla byla Výměna dokonce předčasně ukončena o den dříve! „Byl fakt agresivní. Chodil spát pozdě. Do noci hrál hry na počítači a když jsem si chtěla jít ráno vyfoukat vlasy, tak s tím měl hrozný problém kvůli hluku. Nesměli jsme ho budit,“ prozradila Jarka.

„Jakmile jsem se na něco zeptala, o čem se nechtěl bavit, tak po vás hned startoval. Určitě by mi jednu natankoval, kdybych do něj rýpala,“ řekla Aha! narovinu. Konečně šťastná Drastická Výměna manželek měla podle zjištění Aha! ale překvapivý konec. „Týna od Pavla hned odešla! Ani s ním po tom vyříkání mezi čtyřma očima nejela domů, každý z nich odjel zvlášť,“ prozradila Jarka. „Vím, že Týna je teď šťastná. Má nového partnera a má se dobře,“ dodala.

JUDr. Lucie Hrdá: Týrání matky před dětmi je trestný čin

Domácí násilí je podle advokátky Lucie Hrdé vždy vztah, který se v průběhu času mění. Střídají se fáze útoků s fázemi klidu, prokládané omluvami.

Oběti často slýchají, že nemají agresora provokovat. Co vy na to?

„Role oběti a agresora jsou vždy jasně dány, oběť si své chování nezasloužila, ani k němu pachatele neprovokuje.“

Proč jednoduše partner, kterému druhý ubližuje, neodejde?

„V důsledku takzvaného syndromu týrané oběti má pozměněné vnímání reality. Přijímá názor pachatele na své vlastní chování a akceptujejeho devalvující pohledy na sebe sama. To pak oběti zavírá cestu k odchodu.“

Tyran svou oběť často odstřihne od příjmů. Může mít tedy obavu, že v případě nutnosti nebude mít na právního zástupce. 

„Oběti domácího násilí mají ve většině případů nárok na to, aby je v trestním řízení zastupoval advokát na náklady státu.“

Co říkáte poslednímu případu z pořadu Výměna manželek?

„Pokud v této věci nezahájí vyšetřování orgány činné v trestním řízení samy po odvysílání pořadu, měly by tak učinit na popud OSPOD (Orgán sociálně-právní ochrany dětí, pozn. red.), neboť týrání matky před dětmi je samo trestným činem. Trestní oznámení může také podat kterýkoliv z aktérů pořadu, ze štábu či z diváků.“

Trest až 12 let

V případě domácího násilí jde nejčastěji o trestný čin týrání svěřené osoby či týrání osoby žijící ve společném obydlí. Trest odění svobody se pohybuje v rozmezí šesti měsíců až dvanácti let. Horní sazba je uplatňována zejména v případě, že byla činem způsobena těžká újma na zdraví nejméně dvou osob nebo smrt.

Znaky domácího násilí

* Jasná role. Agresor a oběť jsou vzájemně blízkými a důvěrně známými osobami, které žijí ve společném obydlí.

* Doba trvání. Útoky a jiné způsoby týrání trvají dlouhodobě a opakují se.

* Soukromí. Tento druh násilí se většinou odehrává vsoukromí, mimo veřejnost a beze svědků. K jednotlivým incidentům může dojít i na veřejnosti.

* Stupňování. Intenzita projevů domácího násilí postupně narůstá od útoků proti důstojnosti, např. ponižování, urážek, omezování dispozice s penězi atd., až po fyzické násilí. To může vyústit až v útoky proti lidskému životu.

Kdo jsou pachatelé

Nejčastěji jsou pachateli muži, nicméně mezi agresory lze najít i ženy. Domácí násilí nemusí vycházet jen z partnerského vztahu, může k němu docházet mezi rodinnými příslušníky či ve vztahu k seniorům.

Děti jako »útočná« zbraň

Policie se setkává s případy, kdy agresor ovládá oběť prostřednictvím dětí. „Například navádí děti proti ohrožené osobě, vyhrožuje, že děti dá pryč, nebo že je po rozvodu už neuvidí. Izoluje děti od ohrožené osoby, říká, že máma nebo otec jsou špatní,“ řekla Aha! mluvčí Policejního prezídia ČR Lenka Sikorová. Dítě pak žije ve strachu o ohroženého rodiče, ale také o vlastní zdraví či život. Může dojít také ke ztrátě základních jistot.

Kde hledat pomoc?

Při útoku volejte linku na 158!
*Obětem domácího násilí pomáhají...
Magdalenium: 776 718 459 (po – pá 7.00 až 19.00)
Bílý kruh bezpečí: 116 006 (nonstop)
ROSA – centrum pro ženy: 602 246 102 (po – pá 9.00 až 18.00)
Život 90 – senior linka: 800 157 157 (nonstop)
Dětské krizové centrum: 777 715 215 (nonstop)

Statistiky najdete v tištěné verzi Aha!

 Výměna manželek: Matka prozradila, kdo páchá násilí na její dceři!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ptacek5
12. 9. 2019 • 12:00

šílené je, že po takovém zjištění nikdo na toho borce nepodal TO. Kdokoliv, štáb TV Nova, matka, ona sama. Prostě totální nezájem. Možná i to by mělo být tresné. Bylo tam přece dítě, které to vidělo a vědělo.

zadnice
12. 9. 2019 • 11:14

Tak to je tedy "kousek"! Prakticky nepracovat, válet se v pelechu, nechat se živit ženou a ještě být násilnický a agresivní!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.