Děs Hany Zagorové: Na tento zážitek nikdy nezapomene… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Děs Hany Zagorové: Na tento zážitek nikdy nezapomene…

Hana Zagorová
Hana Zagorová (archiv Blesku)

Hana Zagorová, alias milá holka podle Milouše Jakeše, si před revolucí prožila těžké chvíle. Podepsala totiž petici s názvem Několik vět a přišly výslechy, výhrůžky a období bez práce. Jak na tuto temnou dobu vzpomíná?

„Tehdy jsem bydlela v Chodské ulici v Praze a střídaly se u mě návštěvy různých činitelů, kteří se mě snažili přemluvit, abych podpis odvolala. Předkládali mi temné obrazy mého života bez vystupování a koncertů, které nastanou, když podpis nevezmu zpátky… Ano, a na pětihodinový výslech v Bartolomějské nikdy nezapomenu, to byl hrozný zážitek…

Ne že by se vůči mně dopustili nějakého násilí, ale ten psychologický nátlak byl deprimující. I na toaletu se mnou chodila uniformovaná policistka. Při výslechu mi průběžně nosili prohlášení podepsaná různými pracovními kolektivy, tehdy se jim říkalo brigády socialistické práce,“ pověděla Aha! pro ženy Hana Zagorová (72), kterou zachránila takzvaná sametová revoluce. Více než o kariéru se však zpěvačka zajímala o své zdraví, kvůli kterému se často strachovala. Od mládí totiž bojovala s poruchou krvetvorby a potřebovala časté transfuze. Politický škraloup tak v jejím stavu nebyl zrovna nelichotivý.

 Štefan Margita a Hana Zagorová: Prozradili detaily svých darů a gratulací!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.