Emília Vašáryová: Za Pelíšky měla speciální výhodu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Emília Vašáryová: Za Pelíšky měla speciální výhodu!

Emília Vášáryová
Emília Vášáryová (Radek Miča/MF DNES/Profimedia.cz.)

Ve filmu Pelíšky ztvárnila Emília Vášáryová (77) jednu z hlavních postav. Představitelka manželky Jiřího Kodeta (†67) se stala miláčkem a díky své oblíbenosti se jí dostalo i několik výhod. Populární herečka přiznala, že jí pražští taxikáři vozili zadarmo.

Film, který je dějově zasazen do bouřlivých šedesátých let získal mnoho ocenění a stal se divácky velmi oblíbený. Někteří si dokonce neumí představit Vánoce bez tohoto snímku. Z úspěchu filmu těžili i jeho představitelé.

Herečka Vášáryová dle webu Nový Čas po dvaceti letech potvrdila, že díky filmu ušetřila nemalé peníze. Pražští taxikáři jí tehdy asi rok vozili zdarma. "Ano, je to pravda. Na Pelíšky nejdříve nebyly peníze a nemohli jsme natáčet. Pan Hřebejk pracuje tak, že herců dává dohromady velmi dlouho před natáčením. Scházeli jsme se a zkoušeli jsme, jakoby šlo o divadelní inscenaci, "řekla filmová představitelka Vilmy Krausové a dodala, že s kolegy byla ochotna natočit film i zdarma, ale peníze se nakonec našli.

 Emília Vášáryová: Už padesát let neporušila jeden zvyk! Jaký?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.