Troška má novou Růžičkovou: Komička Polišenská v nové pohádce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Troška má novou Růžičkovou: Komička Polišenská v nové pohádce

Navléct na sebe tolik doplňků nebylo vůbec jednoduché.
Navléct na sebe tolik doplňků nebylo vůbec jednoduché. (Foto - archiv Zakleté pírko)

Nikdo není nenahraditelný, dokonce ani Helena Růžičková (†67)! Dlouho to vypadalo, že hvězda Troškových komedií i pohádek nebude mít následovnici. Pak se ale objevila Lucie Polišenská (33), zazářila jako Cindy v komediálním seriálu Krejzovi, a bylo to!

Její nepřehlédnutelná postava, a hlavně komediální talent zaujaly i samotného Zdeňka Trošku (66). Nabídl herečce roli ve své nové pohádce Zakleté pírko a ona ráda přijala. Když Lucii oblékli do kostýmu zlé sestry hlavní hrdinky Aninky, vypadala rázem jako princezna Droběna z pohádky Tři oříšky pro Popelku!



Dlouhé čančání

Se Šárkou Vaculíkovou (32), která představuje druhou zlou sestru, se do kostýmu soukaly pěkně dlouho. Jejich šaty mají několik vrstev a hlavy jim zdobí atypické klobouky. Nelehkou práci měly také maskérky, které potrápily příčesy Anastasie Chocholaté (18), jež hraje Aninku.

První problém
Nakonec se podařilo a všechny tři sestry mohly zazářit na první klapce. Ta padla v Troškově oblíbeném skanzenu v Přerově nad Labem, kde už natáčel pohádky Z pekla štěstí či Čertoviny. Tentokrát mu ale nepřálo počasí. Kvůli dešti se musel překopat kompletní natáčecí plán prvního dne a štáb se přesunul do chalupy.


Pozor, vyletí krkavec!
Pracovat se zvířaty není jednoduché. „Na place máme krkavce velkého jménem Rocco, do kterého se přeměňuje princ Vítek. A takhle se seznamoval s jedním členem našeho štábu...“ popsala tisková mluvčí Uljana Donátová, jak Rocco přistál na hlavě jednoho z kameramanů a začal ho klovat velkým zobákem. „Pak ale vzorně seděl na židli a připravoval se na roli,“ dodala Donátová.

Zakletý princ a vodník Tydýt
Troškova novinka vypráví o Anince, která žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí neustále sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka (Petr Urban) zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Aninka raději uteče do světa. Jejím průvodcem na cestách bude vodník, do něhož se převtělí Lukáš »Tydýt« Pavlásek (40, na snímku).

Lucie Polišenská: Všichni nemůžeme být hubení!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.