Hvězda Ulice po vážných zdravotních problémech: LÉČBA ZA STATISÍCE | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hvězda Ulice po vážných zdravotních problémech: LÉČBA ZA STATISÍCE

Seriál Ulice
Seriál Ulice (Foto: Tv Nova)

Je šťastná jako blecha. Hvězdě Ulice Jaroslavě Obermaierové (72), představitelce drbny Nyklové, schválila zdravotní pojišťovna léčbu bolavé páteře. „Sama bych statisíce platit nemohla,“ řekla herečka Aha!.

Když loni Obermaierovou přestal bolet zlomený kotník, začaly potíže s páteří. „Takové bolesti bych nikomu nepřála. Navíc mi to nějak tlačí na střeva a nemůžu jíst. Zhubla jsem patnáct kilo,“ postěžovala si Jarka. Lékaři brzy odhalili příčiny jejího trápení, ale ouha, doporučená léčba byla hodně drahá. „Prý to vycházelo na čtvrt milionu a já potřebovala aspoň dvě série injekcí. To je půl milionu. Na to nemám,“ vysvětlila herečka.

Jenže pojišťovna se cukala. „Zpočátku to fakt vypadalo, že ten prostředek je pro mne nedostupný.  Přitom lékaři říkali, že je to jediné možné řešení, musím to dostávat dva roky,“ popisuje nelehké chvíle, kdy už propadala beznaději. Letos v březnu se začalo blýskat na lepší časy. „Přišel mi dopis od zdravotní pojišťovny, že mi léčbu schvalují,“ jásá Jarka. Platí si zdravotní pojištění poctivě už přes padesát let, dokonce i nyní, protože stále točí a hraje v divadle. Injekce jí obětavě píchá syn Jarda (38), který pracoval na několika místech jako pomocná zdravotní síla. „Ohromně mě to zvedlo i psychicky,“ pochvaluje si Obermaierová. 

Na video s Jaroslavou Obermaierovou se můžete podívat zde:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.