Obermaierová (72): BOLEST! NEJÍ! HUBNE! SLÁBNE! Celé svátky nevycházela z domu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Obermaierová (72): BOLEST! NEJÍ! HUBNE! SLÁBNE! Celé svátky nevycházela z domu...

Konečně zpátky, i když přes bolest.
Konečně zpátky, i když přes bolest. (Foto Aha! – R. Klejch, TV Nova)

Nesnesitelnou bolest zad musí pořád tlumit léky. A zatím se jí nevrátila ani chuť k jídlu. Přece jen má ale drbna Vilma Nyklová ze seriálu Ulice v podání Jaroslavy Obermaierové(72) malý důvod k radosti. Pomalu se vrací do divadla.

Nemohla jíst. Neměla na nic chuť. A jediné, co si o Vánocích přála, bylo nadobro zaplašit šílenou bolest zad. Ta ji začala trápit paradoxně ve chvíli, kdy si zhojila před rokem zlomený kotník i naštípnutý obratel. Kvůli tzv. degenerativnímu onemocnění zad tak shodila 12 kilo! „Přes Vánoce jsem nemohla vůbec nic pozřít. Ta nemoc totiž způsobuje to, že člověk nemá chuť k jídlu,“ postěžovala si deníku Aha! herečka s tím, že konec roku raději prožila v ústraní na své chaloupce.

Velké obavy

„Moc jsem nechodila ven, protože se pořád bojím pádu. Byla jsem v klidu,“ svěřila se Obermaierová. S rukama v klíně ale sedět nevydržela a kývla na návrat do Divadla Broadway. „Nejsem úplně fit, ale je to lepší, než to bylo. Spíš uvidím, co to udělá. Nejsem si jistá, jestli to úplně zvládnu, ale ráda bych. Mám nějaké léky a prostě se snažím, abych se dala do pořádku,“ vysvětlila, proč se rozhodla přijmout nabídku do chystaného muzikálu Kvítek mandragory.

Není na to sama

Snad jí tělo alespoň do březnové premiéry nevypoví službu. „Člověk má respekt i z toho textu, přece jen je to nová věc. Ale daleko víc se bojím toho pohybu, protože zatím nemám vše úplně pevně v rukou,“ přiznala herečka možné komplikace. Naštěstí není na svou roli sama, ale bude se alternovat s Janou Bouškovou (64), pro kterou je to zase první muzikálová role v životě.

Měsíce úrazů a utrpení

Zdravotní lapálie se jí drží od června 2016, kdy byla do špitálu převezena rovnou z natáčení Ulice kvůli bolestem v břiše a dva týdny nato si zase vyhodila rameno při bubnování v muzikálu Mýdlový princ. Hospitalizována musela být znovu na podzim 2016 kvůli zánětu nervu. O rok později uklouzla v lese při sbírání hub a zlomila si naněkolikrát kotník. O měsíc později upadla tak nešťastně, že si naštípla obratel. Bolesti zad se poprvé ozvaly loňský podzim.

 Obermaierová alias Nyklová z Ulice rapuje v klipu idiota Mária! Bude z toho mít smrt?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.