Fanoušky Mostu! odradilo počasí: Hospoda Severka zela prázdnotou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Fanoušky Mostu! odradilo počasí: Hospoda Severka zela prázdnotou

Ze seriálu Most!
Ze seriálu Most! (Foto: Foto Aha! – Helena Lacinová, Karel Kopáč, reprofo ČT)

Když je v televizi pořádný fotbal, tak se většinou chlapi na něj schází v hospodě. První díl nového seriálu České televize Most! vyvolal takový rozruch, že si na jeho druhý díl lidé zamlouvali rezervaci v místní restauraci Severka, kde se děj seriálu také odehrává.

„Beru rezervace na pondělí,“ hlasila o víkendu natěšená servírka restaurace Jana Slapníčková. Velká tržba se ale nekonala. Čáru přes rozpočet udělalo totiž počasí. Bylo takové, že by člověk psa ven nevyhnal. Druhý díl seriálu ta společně sledovalo jen pár hostů.

„Volali mi z Litvínova, že nepřijedou. Objednali si asi dvanáct míst. Byla chumelenice, ledovka. Ani ti, co slíbili přijít z města, nedorazili,“ krčila v pondělí večer servírka. „Čekala jsem tržbu, penízky a nic. To počasí,“ žehrala.

Sledovat seriál přišel také Karel Novák (74), kterýbydlí nedaleko restaurace, a v seriálu má epizodní roli. Zůstal ale prakticky sám. „Jsem i v titulcích. Karel Novák – starý dědek,“ pochlubil se penzionovaný horník. Do konkurzu se přihlásil, když Česká televize vybírala kompars v kulturním domě Repre v centru Mostu. 

„Seriál se mi líbí, je lepší ho sledovat v hospodě. Most! se ale klidně mohl jmenovat Ostrava nebo Bílina. Ve všech dělnických městech je to myslím stejné,“ mudroval host Martin (30), který přisedl k panu Karlovi.

Víte, že...

...v seriálu hrálo 821 komparzistů převážně z Mostu a okolí?

 Trailer na seriál Most! České televize

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.