Filmaři seriálu Modrý kód přitvrdili: Napadení přímo na urgentu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Filmaři seriálu Modrý kód přitvrdili: Napadení přímo na urgentu

Na rubavském urgentu předvedli hodně drsnou formu domácího násilí.
Na rubavském urgentu předvedli hodně drsnou formu domácího násilí. (Foto FTV Prima, TV Nova)

Modřiny po celém těle a krev v obličeji. Tak dopadla Dana Morávková (47) v Ordinaci v růžové zahradě, když se stala obětí domácího násilí od Jána Jackuliaka (40) a teď se teror přesunul na Primu. A násilník Václav Jiráček (40) v Modrém kódu ještě přitvrdil.

Dnes večer se vrací po téměř měsíční pauze Modrý kód a hned v prvním dílu budou na rubavském urgentu řešit složitý případ. Do jejich rukou se dostane mladá matka dvou dětí, která má četné pohmožděniny v obličeji, na hrudníku a břiše i vnitřní zranění od manžela, kterého si zahrál Jiráček. Seriáloví diváci tak už podruhé uvidí teror, který musí snášet spousty žen, a mají strach o tom promluvit. Poprvé ho zahrála Morávková a Jackuliak.

„Scenáristé to napsali podle skutečných příběhů. A kdyby to pomohlo alespoň jedné týrané ženě a našla v sobě dost vnitřní síly, aby odešla od tyrana, tak to, co jsme hráli, mělo smysl,“ okomentovala dramatické scény sama Morávková, které týrané ženy samy dokonce psaly.



Prolití krve
V Modrém kódu se ještě s brutálnějším útokem už dnes večer předvede Jiráček, ze kterého jde strach, i když nikdy ženu neuhodil. „Setkal jsem se pouze s »českou Itálií «. Naštěstí!“ přiznal herec, který má ale zkušenosti s urgentním příjmem. „Na operační sál jsem se nikdy jako pacient nepodíval a doufám, že to tak i zůstane. Ale urgentní příjem mě zbavil bolesti zubů a zánětu středního ucha, který mě potkal při přípravě filmu během potápěčského výcviku,“ prozradil Jiráček, který na natáčení dnešního 144. dílu Modrého kódu hned tak nezapomene. A to i na práci maskérů, kteří se na oběti domácího násilí opravdu vyřádili.

Na video ze seriálu Modrý kód se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.