Přiznání Elišky Balzerové: Prožila si PEKLO! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Přiznání Elišky Balzerové: Prožila si PEKLO!

Eliška Balzerová
Eliška Balzerová (Aha!)

Hvězda filmového hitu Tátova volha Eliška Balzerová (69) se na prahu sedmdesátky rozpovídala o svém dětství, které nebylo zrovna jednoduché. Vzhledem k tomu, že vyrůstala v padesátých letech, zažila si opravdové peklo a kvůli své víře byla vystavena šikaně.

Už od malička byla pod tlakem tehdejšího režimu a už ve škole se stala terčem posměchu nejen od dětí, ale i od dospělých. „Ono to bylo strašně složité, protože v té době bylo ještě náboženství. Tehdy přišel k nám do třídy pan ředitel a řekl: Kdo tady chodí do náboženství? Vystoupili jsme z řady, byly jsme tam asi čtyři, a on povídá: Podívejte se na ně. Tihle bláhovci věří v to, že nad námi existuje nějaký bůh a lítají nějací andělé. Takhle se nám vysmíval. Děti se smály, ukazovaly si na náš a říkaly, že jsme hlupáci,“ svěřila se herečka časopisu Sedmička.

Kromě šikany se během dětství také setkala se zákazem, který ji velmi mrzel, nesměla chodit do pionýrského kroužku. „Babička to prostě zakázala. Vodila nás do kostela, takže já jsem si potají dávala na hlavu punčocháče, nohavice jsem měla místo copů, chodila jsem po pokoji a byla partyzánka Zoja. Doma jsem taky tajně nosila červený šátek,“ zavzpomínala Balzerová pro časopis Sedmička.

Během padesátých let Balzerová neměla zrovna nejrůžovější dětství, panovala nekompromisní diktatura, a to takřka ve všem. „Já levačka, přeučovali mě na pravou. To se v té době přeučovalo, proto dodnes umím psát oběma rukama,“ řekla herečka časopisu Sedmička.

 Rozzářená Eliška Balzerová: S manželem jim to stále jiskří, daroval jí šperky!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
EM1234
23. 10. 2018 • 07:40

no jo asi trpí hosipem... jinak není možné, nebo si myslí co je za výjimečnou hvězdu , a co by kdyby. Faktem je že ač "poškozovaná " mohla studovat, zatím co ti druzí měli na byť střední vzdělání stopku, a museli do gabriky .... komedianti... fuj

hadaja
21. 10. 2018 • 17:37

To jsou zprávy, ti bleskáči musí být talentovaní žurnalisté, z čeho nejsou schopni vyplodit článek, v době jejího dětství chodili do náboženství skoro všichni, na dědinách 100%, bylo to ve třídě ve škole.

rydlo
21. 10. 2018 • 16:41

A už tady dlouho nebylo, jak některé naše „umělkyně” si po desítkách let vzpomněly, že byly v mládí zneužívány a šikanovány a opakovaně to zveřejňují vždy, když se potřebují připomenout. Paní Balzerová si prošla peklem z posměváčků a asi má celoživotní trauma, když už to zveřejňuje po několikáté. Určitě nechodila do náboženství sama, to i její spolužáci si prošli peklem, nebo se vysmívaly děti jenom jí?, V padesátých letech bylo běžné chodit do hodin náboženství a pro nás děti to bylo i zajímavé vyprávění o Ježíšovi a braly jsme to skoro jako pohádku. A nikdo za to netrpěl, buď do náboženství chodil, nebo nechodil.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.