Maminka »milionáře« Čecha (†61): Dojemný rozhovor o smrti syna | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Maminka »milionáře« Čecha (†61): Dojemný rozhovor o smrti syna

Heda Čechová se nikdy se smrtí syna Vladimíra nesmíří.
Heda Čechová se nikdy se smrtí syna Vladimíra nesmíří. (CNC / Jan Tůma, Martin Hykl, Pavel Machan, archiv Aha)

Život k ní nebyl milosrdný. Legendární hlasatelka Heda Čechová (90) se musela ve svém životě poprat s ledasčím. Dokázala bojovat se zákeřnou nemocí, překonat smrt otce i záhadné zmizení milované sestry. Co však nikdy nedokázala překonat, je předčasný skon jejího jediného syna. Hlasatelka se po pěti letech od skonu oblíbeného moderátora Vladimíra Čecha (†61) rozhodla promluvit o jeho odchodu.

Jako dvacetiletá musela identifikovat svého otce, který spáchal sebevraždu. Diagnostikovali ji rakovinu a lékaři ji dávali pouhé tři měsíce života. V roce 1965 beze stopy zmizela její o čtyři roky mladší sestra i se svým manželem. Život se s hlasatelkou a symbolem odporu proti sovětské okupaci rozhodně nemazlil. Největší rána ale přišla na počátku nového tisíciletí, kdy její syn Vladimír onemocněl Lynchovým syndromem. S nemocí řadu let bojoval, v březnu 2013 ale musel být hospitalizován se zápalem plic a nakonec svůj boj prohrál.

„Pro matku je strašné, když jí umře krásný, chytrý a hodný syn. Nikdy se s Vladimírovou smrtí nesmířím. Vím, ale že kdybych udělala cokoliv, nic nezměním. Pamatuju si, že jednou přišel s tím, že má bulku. I já měla rakovinu, takže jsem tušila. On měl pak bulky po celém těle. Umíral velice, velice zle. Jeho rakovina postupovala rychle, odešel během pár měsíců. Chtěl se nechat převézt domů, aby skonal tam, ale vzalo to tak rychlý konec, že to nestihl. Když jsem ho viděla naposledy, řekl mi: Mami, mám tě moc rád. To už jsem věděla, že je konec…“ svěřila se hlasatelka magazínu Aha! pro ženy.

Ztráta dítěte je to nejhorší, co může člověka v životě potkat, Čechová se pochopitelně se smrtí syna nikdy nedokáže vyrovnat, bere to však po mnoha tragických událostech v jejím životě, že to tak mělo prostě být. „Někde to někdo napsal, že já tady přežiju plno lidí. Z mých známých už jsou všichni mrtví. Ale já mám tu výhodu, že si stačím sama, víte?. Vždycky si najdu nějakou práci nebo zábavu,“ svěřila se Čechová magazínu Aha! pro ženy.

 Maminka Vladimíra Čecha (†61) Heda: Rozplakala se na tiskovce, kde vzpomínala na syna!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
aveneta
19. 7. 2018 • 11:18

Vladimír Čech byl perfektní moderátor...inteligentní člověk, který oslovil širokou vrstvu lidí....čest jeho památce

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.