Vykrádal družiny a mateřinky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vykrádal družiny a mateřinky

Zloděj cílil na mateřské školky.
Zloděj cílil na mateřské školky. (ilustrační foto ara)

Školní družiny a mateřské školy, samozřejmě v době, kdy tam nebyly žádné děti, lákaly Vladimíra Z. (22) z Liberce jako zdroj bezpracného zisku a možného obohacení. Za půl roku 1967 jich na severu Čech vykradl celkem devatenáct. Kradl hlavně vybavení.

Kromě zařízení pro děti dlouhoprstý Vladimír párkrát »bez pozvání navštívil« i skladiště restaurací, kde bral především potraviny, ale pokud narazil na peníze, bral samozřejmě i ty. Zlodějskou sérii zahájil hned poté, co ho pustili z kriminálu, kde si za předchozí krádeže odseděl čtyři roky natvrdo.

Když kriminalisté Veřejné bezpečnosti, kteří po něm šest měsíců usilovně pátrali, Vladimíra Z. konečně zatkli, spočítali mu celkovou škodu, kterou natropil. A bylo toho dost – jak 8. prosince 1967 napsal deník Rudé právo, šlo celkem o deset tisíc korun. Takovou částku si tehdy průměrný zaměstnanec vydělal zhruba za tři čtvrtě roku. Krajský soud v Ústí nad Labem se s Vladimírem Z. nepáral. Poslal ho za mříže tentokrát na pět a půl roku a stanovil mu povinnost napáchanou škodu samozřejmě uhradit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.