Zastřelil se na záchodě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zastřelil se na záchodě

Obuvník spáchal sebevraždu.
Obuvník spáchal sebevraždu. (Ilustrační foto ara)

 Nečekaná tragédie otřásla v březnu 1932 někdejším centrem československého obuvnického průmyslu Zlínem. Sebevraždu tam spáchal místní dělník Baťových závodů Vladislav H. Mladík se zastřelil na toaletě cestou ze zaměstnání.

Policejní vyšetřování následně odhalilo, že Vladislav se v poslední době před sebevraždou projevoval zádumčivě. Kamarádům si stěžoval, že ho rodiče při pozůstalostním řízení »značně poškodili«. Proto ho prý přestal těšit život a rozhodl se, že dobrovolně odejde na věčnost. Ačkoli mu spolupracovníci z fabriky příliš nevěřili, skutečně to udělal. Deník Večer 14. března 1932 napsal: „Když šli dělníci z práce, zastavil se Vladislav na záchodě a dobře mířenou ranou střelil se do spánku. Byl okamžitě mrtev. Projektil mu projel mozkem a způsobil okamžitou smrt.“ Šokovaní kamarádi zařídili okamžité převezení Vladislava do zlínské nemocnice, ale tam mu už lékaři nemohli nijak pomoci.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.