Smutné vzpomínky zesnulé exmanželky Železného: Tohle si nezasloužila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Smutné vzpomínky zesnulé exmanželky Železného: Tohle si nezasloužila!

Marta Železná se s Vladimírem Železným nechala rozvést v roce 2002
Marta Železná se s Vladimírem Železným nechala rozvést v roce 2002 (archiv Blesku)

Poslední léta před smrtí sice Marta Davouze (†73) prožila ve Francii, ale do Čech se velmi ráda vracela. Na jedné z mnoha návštěv vlasti se spisovatelka rozpovídala nejen o své nemoci, ale také o rozvodu s někdejším šéfem TV Nova Vladimírem Železným (73).

Od roku 2009 spisovatelka bojovala s rakovinou jater. Kvůli zákeřné nemoci musela podstoupit dvě operace. Rozhodně se ale nevzdávala a o své nemoci se nebála mluvit. "Nikterak se netajím tím, že jsem byla dvakrát operovaná na rakovinu jater. Na onkologii jsem skoro jako doma," svěřila se tenkrát podle Blesku v rozhovoru pro časopis Téma.

Spisovatelka poslední léta před smrtí prožila ve Francii, kde se po rozvodu se Železným podruhé provdala za lesního hospodáře Jöela Davouze. První manželství se Železným vydrželo Martě dlouhých 40 let. V roce 2002 se ale rozvedli. Spisovatelka v manželství se zakladatelem televize Nova po letech postrádala lásku. V afektu rozčílení jí Železný dokonce říkal, ať z jeho života vypadne!

„Měla jsem pocit, že už mě Vladimír nemiluje, že mu na mně nezáleží, a setrvávat ve formálním svazku je v rozporu s mým temperamentem. Vztah bez lásky je mrtvý vztah. Proto jsem mu navrhla rozvod. Trvalo dva roky, než konečně souhlasil. Víte, to na tom bylo to nejdivnější. Často mi v rozčilení říkal, abych vypadla z jeho života, a když jsem chtěla vypadnout, nelíbilo se mu to," řekla podle Blesku spisovatelka před třemi lety v rozhovoru pro Dama.cz.

 



Přečtěte si
jity
7. 7. 2018 • 16:14

Byla to elegantní dáma, udělala dobře, že poslední léta s jiným manželem byla šťastná. Ten skrček Železný asi byl pěkný hajzlík.

malavelka
5. 7. 2018 • 12:54

Já si "dávám pozor" na ty, kteří hledí přes brýle jako p.Železný. Je to trik,který jim někdo poradill, aby vypadali i důvěryhodně, něco jako vlastní strjeda? nevím, ale působí to na mne podobně jako kostkovaná flanelová košile a kšandy......

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.