Nabitý den královny! V kolik vstává? Čte? Pracuje? Víme to! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nabitý den královny! V kolik vstává? Čte? Pracuje? Víme to!

Papírování se panovnice věnuje každý den od od 9:30 do 11:30.
Papírování se panovnice věnuje každý den od od 9:30 do 11:30. (Foto Profimedia.cz)

V posledních týdnech přijímala jednoho státníka za druhým, naposledy Alžběta II. uvítala na hradě Windsor Donalda Trumpa (72). Britská média při té příležitosti odhalila královnin denní program, který je s přihlédnutím k jejímu věku nebývale nabitý.

Den Alžběty II. začíná přesně v půl osmé, když služebná v Buckinghamském paláci zaklepe na dveře její zeleně vytapetované ložnice, vejde dovnitř a pustí rádio naladěné na královninu oblíbenou stanici BBC 4. Záhy jí další služebná přinese první šálek čaje; panovnice zásadně pije neslazený Earl Grey se studeným mlékem.

Hladina 18 cm

V osm hodin přijde řada na ranní koupel. Ta má vždy stejnou teplotu hlídanou teploměrem a hladina vody nesmí být vyšší než 18 cm! Alžbětina osobní asistentka Angela Kelly jí mezitím nachytá první kostýmek, jichž panovnice během dne vystřídá až pět. V půl deváté snídá, zpravidla cereálie a ovoce, občas si ale dopřeje i toast s marmeládou. Od půl desáté se dvě hodiny věnuje papírování, k čemuž používá plnicí namísto kuličkového pera. Potom si v klidu zalistuje v magazínu Racing Post, který se věnuje jejím milovaným dostihům.

Čaj o páté

Po obědě, jenž je podáván v jednu hodinu a většinou zahrnuje grilovanou rybu s přílohou, se jde královna projít do palácových zahrad a nechce při tom být rušena. Pak přicházejí na řadu pracovní schůzky naplánované tak, aby v půl páté měla »padla« a mohla si dát tradiční čaj o páté. Po večeři, většinou si dává toasty bez kůrky, ovoce a sladké buchtičky s krémem, ještě od sedmi vyřizuje korespondenci a před jedenáctou zalehne. V posteli si asi hodinku čte, nejraději detektivní romány od Dicka Francise. A další ráno všechno znovu...

Vloupal se jí do ložnice

Pod Alžbětiným oknem celou noc až do půl osmé ráno hlídkuje policista. A to už od roku 1982, kdy se královně do ložnice vloupal jistý Michael Fagan. Nezaměstnaný muž vyšplhal po okapové rouře, pronikl až ke královnině posteli a sedl si vedle spící panovnice. Deset minut, dokud nepřišla stráž, na ni mluvil, Alžběta ale později uvedla, že se moc nebála, protože se nechoval agresivně.

Proč Meghan pořád nosí podpatky?

Možná jste si všimli, že vévodkyně Meghan (36) na veřejnosti chodí zásadně v botách s podpatkem. Důvod je prostý: měří pouhých 167 cm a vedle 185 cm vysokého manžela Harryho (33) nechce vypadat jako prcek.

 Královský trapas: Trump Alžbětě II. zatarasil cestu, musela kolem

Video se připravuje ...



Přečtěte si
pelagie
17. 7. 2018 • 08:56

asistentka jí nachytá kostýmek ?!?

Platenik
17. 7. 2018 • 05:17

Nevim a je mi to jedno.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.