Počasí nahrává zákeřné nemoci! Psy požírá zaživa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Počasí nahrává zákeřné nemoci! Psy požírá zaživa

Nemoci se přezdívá Alabamská hniloba.
Nemoci se přezdívá Alabamská hniloba. (nemoc)

Zatím nikdo přesně neví, co záhadnou nemoc způsobuje. Choroba je však velmi nebezpečná v letošním roce už ve Velké Británii připravila o život téměř tři desítky psů.

Nemoc je zatím označována jako Alabama Rot (Alabamská hniloba) a psům způsobuje neskutečné utrpení. Jejich maso požírá zaživa, způsobuje silné zvracení a často vede až k selhání ledvin. Úmrtnost u této nemoci je až 90%.

Veterináři navíc varují, že letošní počasí nemoci vyloženě nahrává, podle nich se jí totiž daří ve vlhké půdě. Mezi první příznaky nemoci patří boláky na kůži, které se objevují hlavně na loktech a kolenou. Mohou se objevit i hnisavé vředy.

„Během dvou až sedmi dní se u psů začnou projevovat příznaky náhlého selhání ledvin – zvracení, menší chuť k jídlu a nezvyklá únava,“ píše se na lékařském webu Vets4Pets. Čeští veterináři podle webu tn.cz v loňském roce varovali, že nemají žádné informace o výskytu nemoci v Česku, přesto bude lepší, když svému pejskovi po každé procházce umyjete tlapičky od bláta.

 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.