Návrat Jágra: Omlouvá se fanouškům! Je to zlé | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Návrat Jágra: Omlouvá se fanouškům! Je to zlé

Jaromír Jágr
Jaromír Jágr (Foto ara)

Jen, co se rozkřiklo, že se vrací na Kladno, začalo šílenství. Lístky na Jaromíra Jágra (45) mizely před očima. Jenže narvané prvoligové zimáky čeká zklamání. Hokejovou legendu uvidí sotva pár vteřin, aby si udělala čárku. Víc mu jeho zraněné koleno zřejmě nedovolí.

Vypadalo to tak slibně. Jágr včera přiletěl z Calgary na ruzyňské letiště, ze kterého však zmizel po anglicku »zadním východem«. To u něj není zrovna obvyklé. Proč se vyhnul dotazům, po chvíli vysvětlil na Facebooku: „Neměl bych co říct.“

Před dvěma měsíci mu totiž začalo otékat koleno. Přesto hrál dál a nechával si z něj vytahovat vodu. „Možná se to tím bohužel zhoršilo. Problém je i v tom, že se mi noha pod určitým úhlem vždycky podlomí, vypne se mi sval,“ přiznal otevřeně.

Takové trable neumožňují hrát – a to ani druhou nejvyšší soutěž. „Pro mě je teď trošku nepříjemný, že vzhledem k pravidlům musím odehrát patnáct zápasů,“ zmínil Jágr podmínku, bez které nemůže nastoupit do případné baráže o extraligu, ve které by chtěl dotlačit své Kladno mezi elitu.

A tak se zdá, že do utkání, která už jsou po startu další Jágrmánie z většiny vyprodaná, naskočí jen na chvilku. „Může se stát, že nastoupím zezačátku třeba jenom na jedno dvě střídání. A nechci, aby potom lidi byli naštvaní, že si koupí lístek na starýho dědu a uvidí, jak tam bude belhat,“ vysvětlil Jaromír, proč šel s pravdou ven. „Strhnul se tady blázinec, který jsem ani nečekal. Ale chci, aby ti, co už si lístek koupili, nebo o tom uvažují, věděli, jak to se mnou vypadá,“ dodal.

Pomůže mu profesor?

Jaká byla první starost Jaromíra Jágra poté, co přistál v Praze? Urychleně navštívit profesora Pavla Koláře, aby se mu mrknul na problematické koleno. „Nejdůležitější pro mě teď je, abych zjistil, jak na tom jsem. Jakým způsobem se budu léčit a jak dlouho to potrvá,“ uvedl. Odpoledne tak zamířil do Centra pohybové medicíny. „Stále věřím, že se nějakým způsobem dám dohromady, než se ve WSM lize začne hrát play off,“ přiblížil svůj cíl. Vyřazovací boje v první lize začínají 27. února a do té doby by tak naskakoval kvůli povinné čárce jen na jedno střídání. „S profesorem Kolářem určitě vymyslíme plán, jak dál,“ dodal »Džegr«. Jestli mu uznávaný odborník neudělal čáru přes rozpočet, se dozvíme po dnešním ranním tréninku Kladna.

Bude se hrát v sobotu v Benátkách, nebo Liberci? Rozhodnutí je na «Džegrovi«

Aby měl Jaromír Jágr jistotu, že do baráže odehraje 15 zápasů, musí nastoupit už v sobotu v Benátkách nad Jizerou. Jestli se bude hrát na tamním zimáku, nebo ve větším libereckém azylu, to se ukáže dnes. Pravděpodobná je však první varianta. „Čekáme na vyjádření Jaromíra Jágra,“ sdělil včera k termínu, kdy padne rozhodnutí, sportovní ředitel Benátek Jan Slivka. Vzhledem k tomu, že Jágrův zdravotní stav neumožňuje hrát naplno celý mač, nebude chtít podle všeho dělat z pár chvil na ledě velký humbuk v liberecké aréně. V tom případě by odpadl i televizní přenos a možná i start Petra Nedvěda v dresu Benátek, kterého motivuje právě duel s »Džegrem«.

Jágr na Kladně, přesto jeho Veronika říká: Jarda v NHL nekončí!

Zatím je ve hvězdách, jestli Jaromír Jágr bude moct v této sezoně naplno zasáhnout do první české ligy. A už vůbec to nevypadá, že by se ještě letos mohl vrátit do Calgary. Přesto to prý neznamená loučení s NHL. Aspoň tak se vyjádřila Jaromírova přítelkyně Veronika Kopřivová, která po jeho odletu zůstala za velkou louží sama. „Hlavně nikdo neukončuje karieru v NHL, takže nevím, co lidi blázní,“ napsala ke spekulacím ohledně svého milého na Instagram. Že by »Džegr« ještě pomýšlel na návrat do zámoří? Zdá se to nereálné, ale kdo by o tom měl vědět víc, než právě Veronika.

Čekání na Jágrův přílet. Projela zavazadla se znakem Calgary, hvězda se neukázala.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
zvonekdozahrady
1. 2. 2018 • 17:25

Nepřeju mu aby dopadl jako Karel Gott.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.