Smrt »Máničky« Štáchové (†72): Poslední dopis pro Gotta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Smrt »Máničky« Štáchové (†72): Poslední dopis pro Gotta!

Jedno ze setkání Gotta a Štáchové v Divadle Spejbla a Hurvínka.
Jedno ze setkání Gotta a Štáchové v Divadle Spejbla a Hurvínka. (Foto Aha! : M. Pátek, archiv Karla Gotta, Divadlo Spejbla a Hurvínka)

Spojila je práce i nemoc! Karel Gott (77) dva dny po úmrtí ředitelky Divadla Spejbla a Hurvínka Heleny Štáchové (†72) odtajnil, že mu napsala. Dopis přišel v době, kdy Slavík bojoval s rakovinou. Stejný nález totiž měla i ona, rakovina lymfatických uzlin je spojila! „Dala mi naději,“ pravil Gott.

Přátelství Mistra a Štáchové, která propůjčovala svůj hlas Máničce a Líze Simpsonové, se začalo rodit už 80. letech. „Vzpomínám na paní Helenu a Miloše Kirschnera ještě z dob, kdy jsme se společně v 80. letech potkávali při natáčení série zábavných pořadů s českými umělci pro německou televizi v Baden-Badenu. Vždy to bylo příjemné a milé setkání, německá televize nám totiž dala velkou příležitost, čehož jsme si nesmírně vážili. Poté jsme se vídávali i v Praze a byli to velmi příjemní lidé, na které se nezapomíná,“ prozradil deníku Aha! Gott, který byl a je dodnes pravidelným návštěvníkem Divadla Spejbla a Hurvínka. Když v něm v roce 1982 natáčel vánoční písničkový pořad Zadáno pro Karla Gotta, seděla tehdy v publiku jeho do té doby utajovaná dcera Dominika (43). Bylo to poprvé, co ji vzal do společnosti. Kdokoliv ji viděl, rovnou řekl: Ta podoba, to je určitě Karlova dcera!

Dodala mu naději

Gott bral v minulých letech do divadla také své mladší dcery Charlottku (10) a Nellinku (8), které má s manželkou Ivanou (41). Kdykoliv slavnou loutkovou scénu navštívili, Karel si po představení dlouho povídal s její ředitelkou. „Naposledy nás osud spojil, když jsem procházel onkologickou léčbou. Paní Štáchová mi napsala krásný, dlouhý a optimistický dopis, který mě velice povzbudil, a současně mi věnovala i svou audioknihu Život na nitích, kterou jsem v nemocnici po večerech poslouchal. Během léčby mi tímto dala, díky její vlastní zkušenosti s nemocí, životní naději. Její odchod je pro mě velkou ztrátou,“ vyznal se Karel Gott.

VIDEO: Zemřela Helena Štáchová






Přečtěte si
zamlzena
23. 4. 2017 • 16:34

Hanelore Ulm je německá fanynka KG, ale i když má psychický problém, tak jako všichni blázni ,i ona v něčem pravdu. Ale to je na každém, aby posoudil.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.