3 andílci dojímají svět: Jsme silnější než rakovina! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

3 andílci dojímají svět: Jsme silnější než rakovina!

Dívenky zákeřnou nemoc porazily!
Dívenky zákeřnou nemoc porazily! (Foto: Twitter)

V roce 2014 obletěla svět emocemi nabitá fotka, na níž se objímají tři holčičky trpící rakovinou. Teď, po 3 letech, se ve stejné póze vyfotily znovu. Je tu však jeden zásadní rozdíl – všechny dívenky zákeřnou nemoc porazily!

S nápadem vytvořit snímek upozorňující na zákeřnost dětské rakoviny, přišla fotografka Lora Scantling z Oklahomy. „Ta hnusná choroba se dotkla i mě, zemřel na ni můj otec a malý syn mé kamarádky. Chtěla jsem udělat něco emotivního, fotku, která by mluvila sama za sebe,“ vzpomíná.

2014 - Rylie, Rheann a Ainsley na fotce, která se stala symbolem boje s dětskou rakovinou.

Jako drak a princ
Lora si tedy na Facebooku dala »inzerát«, že shání nemocné holčičky. A tak se daly dohromady Rylie Hughey (6), Rheann Franklin (9) a Ainsley Peters (7). Neznaly se, spojovala je jen rakovina a fakt, že zrovna procházely chemoterapií a neměly vlasy. Na dojemném snímku se navzájem objímají a v bledých tvářičkách se jim zračí náznaky úsměvů. „Ta fotka splnila svůj účel. Stala se symbolem boje za uzdravení a motivovala i mnohé dospělé pacienty,“ říká Lora.

A protože jsou všechny holčičky, z nichž se staly skvělé kamarádky, už zdravé, setkaly se znovu a udělaly stejný snímek, jehož poselství zní: Je to strašná nemoc, ale dá se porazit! Rylie a Ainsley na snímku vypadají báječně, jen nejstarší Rheann stále nemá vlásky, protože s rakovinou bojovala nejdéle.
„Rakovina je jako drak a chemoterapie jako princ,“ líčí Ainsley. „Rakovina si zahrávala se špatnými princeznami,“ usmívá se Rylie.

2017 - Stejné dívky, tentokrát už zdravé – nejstarší Rheann dokončila chemoterapii teprve nedávno.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.